Ontbijt Recepten

Recept | Vegan pannenkoeken met bosbessen en banaan

foto2

Ik ben een echte fan van pannenkoeken (het liefst met veel schenkstroop :P). Nu kwam ik op het blog van I love Health een gezond pannenkoekenrecept tegen (het originele recept is van Living The Green Life). Ideaal voor mij als pannenkoeken liefhebber in deze ‘clean eating’ maand!

Afgelopen zondag maakte ik dit recept. Omdat het weekend was wilde ik mezelf toch graag trakteren op iets lekkers. De pannenkoeken waren echt heerlijk dus het recept wil ik graag met jullie delen πŸ™‚

Ik heb speltmeel gebruikt (o.a. te koop bij de AH). De kokosbloesemsuiker heb ik weggelaten, want de agave siroop maakte het al zoet genoeg naar mijn mening.

IngrediΓ«nten (voor 6 kleine pannenkoeken):
1 grote, rijpe banaan
200 ml amandelmelk
100 gram amandelmeel of speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
50 gram bosbessen
Kokosolie

Bereidingswijze:
1. Prak de banaan tot je geen klontjes meer ziet. Voeg de amandelmelk toe en roer goed.
2. Schep daarna het amandelmeel, de bakpoeder, de kaneel en de kokosbloesemsuiker erbij en meng alles door elkaar.
3. Verwarm een koekenpan met daarin een lepeltje kokosolie. Wanneer dit gesmolten is schep je twee lepels pannenkoekenmix in de pan en leg daar een paar bosbessen op.
4. Wanneer de pannenkoek begint te bubbelen, draai je de pannenkoek voorzichtig om en laat je deze nog een minuutje liggen. Herhaal dit tot het beslag op is.
5. Leg de pannenkoeken op een bord, giet er wat agave siroop over en bestrooi met wat extra bosbessen.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

1 thought on “Recept | Vegan pannenkoeken met bosbessen en banaan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.