Persoonlijk

2016, het jaar van…

img_0789

De laatste dag van het jaar is aangebroken. Jeetje, wat is het omgevlogen! Ik kan me de eerste dag van 2016 nog goed herinneren. Het was een bewogen en druk maar leuk jaar. Tijd om even terug te blikken. 2016 was het jaar van…

…de liefde

Laat ik maar meteen met het leukste beginnen. Zoals je misschien wel gemerkt hebt is er een nieuwe liefde in mijn leven. Dit begon vrijwel meteen in het begin van het jaar. Het is eigenlijk een ‘oude’ nieuwe liefde want ik ken hem al heel lang (we zaten de eerste drie jaar op de middelbare school samen in de klas). We hebben een hele tijd geen contact gehad maar nu is hij dus weer in mijn leven en de (liefdes) vonk is overgeslagen.

…de blessures

Iets minder leuk waren de blessures die mij gedurende het hele jaar teisterden. Ik startte het nieuwe jaar nog vol goede moed met hardlopen. Ik had eindelijk geen last meer van mijn heupblessure. Echter ik stootte per ongeluk mijn kleine teen aan de salontafel begin februari. En dat heb ik geweten. Lange tijd heb ik daar last van gehad (je gebruikt je kleine teen namelijk veel meer dan je zou denken). Toen mijn teen eindelijk hersteld was (ik weet nog steeds niet of ie gekneusd of gebroken was) ben ik eind april weer begonnen met hardlopen. Ik heb in juni nog meegedaan aan de Caveman Run en ik had nergens meer last van.

In de zomer kreeg ik ineens pijn met ademhalen. Dit had ik nog nooit eerder gevoeld. Ik ben niet iemand die snel naar de huisarts gaat maar op aandringen van mijn omgeving ben ik toch maar gegaan. Ik had blijkbaar de symptomen van een longembolie en dit komt nog wel eens voor bij jonge vrouwen die aan de pil zijn. De schrik zat er dus goed even in. Na bloedonderzoek bleek dit gelukkig niet het geval te zijn. Ik werd doorverwezen voor fysiotherapie en mijn klachten waren het gevolg van een ribblokkade. Daar had ik nog nooit van gehoord. Er werd aan me getrokken en geduwd terwijl de tranen me in de ogen stonden. Maar na die ene behandeling waren de klachten na een week wel gelukkig weg.

Na een korte blessure vrije periode kreeg ik in oktober last van mijn knie na het verkeerd uitvoeren van de leg press. Dit is een oefening op een fitness apparaat waarbij je in een zithouding gewicht wegdrukt met je voeten. Ik liep twee weken lang met een dikke knie en kon mijn been een hele tijd niet meer gewoon buigen. Nu zijn we bijna drie maanden verder en gewoon functioneren gaat gelukkig weer. Maar wat sporten betreft kan ik veel niet doen. Zoals de squat met gewicht, alle oefeningen met springen of op één been en natuurlijk kan ik wederom niet hardlopen. Veel fysio en het nemen van rust wanneer mijn lichaam dit aangeeft is nu vooral belangrijk. Gelukkig ben ik verder helemaal gezond, iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

…de focus op werk

Ik kreeg begin dit jaar een nieuwe functie binnen het zelfde team wat betekende dat ik twee korte opleidingen verplicht heb moeten volgen. Gelukkig gaat het om een vakgebied waarvoor ik geleerd heb en wat me interesseert. Toch was het behoorlijk aanpoten naast een fulltime baan en een nieuwe relatie. In de zomermaanden mocht ik de studieboeken even aan de kant leggen. Dat voelde als een opluchting want wat had ik die vrije tijd gemist. Helaas was dat van korte duur want in september mocht ik met de volgende opleiding beginnen. In de tweede week van januari heb ik het laatste examen en een week later mag ik het essay inleveren. Daarna duimen dat ik het gehaald heb!

…lekker en gezond eten

Dit item kan natuurlijk niet ontbreken in de terugblik van deze foodlover. De meeste foto’s op mijn telefoon zijn foto’s van eten. Ik heb denk ik nog nooit zoveel zelf gekookt als ik dit jaar het gedaan. Gezond eten heeft nog steeds mijn voorkeur maar het is niet meer alles of niets. Ik begin de balans te vinden in een voedingspatroon dat voor mij werkt.

…de mooie herinneringen

Ik kijk terug op een heel mooi jaar met veel mooie herinneringen. Het jaar begon zoals ik al eerder zei met een nieuwe liefde. Samen hebben we dit jaar een rondreis gemaakt door Sicilië. In het najaar zijn we nog een aantal dagen naar Kopenhagen geweest. Twee ontzettend mooie reizen! Ik ben naar meerdere festivals geweest (Food Truck, Pop on Top, Mysteryland). Ik heb weer een concert van Coldplay mogen meemaken (loved it!). En niet te vergeten, de vele gezellige avonden met vrienden/familie, alle sushi dates en de sportsessies bij VHealth die me veel voldoening geven. Ik ben zowel mentaal als fysiek op mijn sterkst (op mijn knie na dan :p) en ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar me gaat brengen. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling! Tot volgend jaar!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.