Moederschap Persoonlijk

3x hoe een zwangerschap bekend maken

Anderen laten weten dat je zwanger bent is zo ontzettend leuk. Maar hoe doe je dat op een originele manier? Ik vertel je hoe ik het heb gedaan. In dit artikel drie manieren hoe een zwangerschap bekend te maken.

Organiseer een etentje

Ik wilde het grote nieuws als eerste aan mijn ouders en schoonouders vertellen. Op een doordeweekse dag organiseerde ik een etentje met als reden om ze nog een laatste keer te zien voordat we voor drie weken naar de USA zouden gaan. Van tevoren kocht ik stoffen servetten. De servetten van mijn ouders en schoonouders kregen de tekst: ‘Hoera, zwanger!’ Ik vouwde ze vervolgens op en zette ze op de borden neer. De reacties waren schitterend. In eerste instantie vouwde niemand de servet open. Totdat mijn schoonmoeder iets zag doorschijnen. Nieuwsgierig als ze is, vouwde ze de servet open en riep: ‘WAT? Serieus?’ De rest begreep er niks van en keek dus vanzelf naar de eigen servet. Felicitaties, blijdschap en tranen volgden.

Zeg het met chocolade

Chocolade valt bij de meeste mensen altijd in de smaak. Voeg daar roze en/of blauwe muisjes aan toe en het is helemaal feest. Op mijn werk kocht ik bij Rousseau gemengde chocolade met roze en blauwe muisjes (ik wist immers het geslacht niet). Deze deed ik in een trommel en op het werk trok ik de trommel open en vroeg ik dood normaal of iemand een chocolaatje wilde. Eerst werd er verbaasd gekeken en vervolgens kwam de vraag: ‘Ben je zwanger?’

Koop een ballon

Iets bekend maken met een ballon is helemaal in op dit moment. Vooral om het geslacht van een baby bekend te maken tijdens een zwangerschap. Ik kocht online een ballon met ‘Welcome Baby’. Tijdens een feestje om onze 30e verjaardagen te vieren, hebben we samen de doos met de ballon erin open gemaakt. Natuurlijk wisten directe familie en beste vrienden het al. Maar voor de anderen was het een totale verrassing.

Hoe het jij verteld dat je zwanger was?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.