Avondeten Leuk om te lezen Recepten

5x gemakkelijke avondmaaltijd

1

Ik hoor vaker in mijn omgeving dat mensen koken soms niet meer leuk vinden omdat ze gewoonweg niet weten wat ze moeten maken. Zelf haal ik veel ideeën van internet en soms bedenk ik zelf iets simpels en dan blijkt dat heel lekker te zijn. Vandaar dat ik een aantal van deze gemakkelijke avondmaaltijden wil delen.

Wokgroenten in chilisaus met rijst

Koop in de winkel een zak roerbakgroenten (als je meer tijd hebt kun je ook allerlei groenten zelf snijden). Mijn favoriet is de Chinese roerbak mix. Kook de rijst volgens de verpakking en bak de groenten in een wok- of koekenpan. Als de groenten bijna klaar zijn doe ik er naar smaak een paar eetlepels chili saus doorheen. Als de rijst gaar is roer je die door het groentemengsel. Serveer dit me een stukje kip, witvis of zoals hierboven op de foto met komkommer en een gebakken eitje. Zo lekker!

Gevulde courgette

2

Zo gemakkelijk en snel en toch wordt hier vaak niet aan gedacht. Het gehaktmengsel kun je eventueel al van te voren maken. Ik gebruik ook wel eens een restje chili con carne als vulling. Je hoeft alleen maar de courgette uit te hollen met een lepel en te vullen met een vulling naar wens. Denk bijvoorbeeld aan gehakt met paprika, ui en champignons. Breng dit op smaak met kruiden (peper, zout, knoflook etc.). Strooi wat geraspte kaas erover en zet in de oven tot de courgette gaar is. Zo simpel is het!

Carpaccio salade

3

Deze heb je misschien al eens voorbij zien komen in een Instagram Diary maar ik deel hem toch nog even. Als basis gebruik ik meestal rucola slamelange. Daarop gebruik ik de dressing die bij het carpaccio pakketje zit van de winkel. Leg vervolgens de carpaccio op de salade. Voeg wat rauwkost toe zoals tomaat en komkommer. Strooi als laatste de parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover heen. Maak af met wat peper en zout. Wat hier ook heel lekker bij is: ingedikte balsamicostroop. Dit kun je zo kopen in de winkel of zelf maken. Serveer deze salade met een stukje stokbrood.

Pasta pesto met zalm

5

Een recept dat ik een aantal jaren geleden als tip kreeg van een vriendin van mij. Snijdt groenten naar keuze in stukjes (ik gebruik vaak courgette en/of champignons). Snijdt ook de gerookte zalm in kleinere stukjes. Kook de pasta volgens de verpakking. Bak de groenten gaar in een wok- of koekenpan. Voeg daarna een (demi) crème fraîche of kookroom (light) toe en ongeveer 1 à 2 theelepels groene pesto. Ik gebruik een klein bekertje crème fraîche of een klein flesje kookroom voor twee personen. Voeg als laatste de gerookte zalm toe. Deze wordt vanzelf gaar en valt een beetje uit elkaar. Doe de pasta in een diep bord en schep hier de saus overheen. Strooi er wat parmezaanse kaas overheen en een handje rucola. Eet smakelijk!

Wrap pizza

6

En last but not least: de wrap pizza. Het enige wat je nodig hebt zijn wraps, tomatensaus, toppings naar keuze en geraspte kaas. Ideaal als je weinig tijd hebt. De wrap gebruik je in plaats van een pizzabodem en na ongeveer 10 minuten in de oven zijn ze al klaar 🙂

Ik hoop dat de gerechten in de smaak vallen. Tips voor andere gemakkelijke avondmaaltijden zijn altijd welkom!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.