Leuk om te lezen Lunch Recepten

5x gemakkelijke lunch

Na de leuke reacties op mijn artikel met vijf gemakkelijk avondmaaltijden heb ik ook nog een aantal gemakkelijk lunchgerechten voor je verzamelt.

Brood met kruidenkaas, gerookte zalm en rucola

Iedereen kent deze combinatie wel. Vaak wordt dit geserveerd als hapje op een feestje in een wrap. Maar dit is ook ontzettend lekker op (geroosterd) brood. Ik gebruik overigens altijd een magere kruidenkaas. En de rucola maakt het gerecht helemaal af. Daar kan die saaie boterham niet tegenop!

 

Toast met zelfgemaakte tonijnsalade

Ik ben gek op tonijn. Deze tonijnsalade is super snel gemaakt en veel lekkerder en gezonder dan kant-en-klare tonijnsalade. Ik gebruik altijd tonijn op waterbasis. Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met een eetlepel Yofresh (of fritessaus) en wat peper en zout. Voeg naar smaak fijngesneden augurk, een halve gesnipperde ui of kappertjes toe. Serveer op een geroosterde boterham met ijsbergsla. Eet smakelijk!

 

Zuurdesem brood met oude kaas en tomaat

Iets wat ik regelmatig eet en vaak ook mee neem naar mijn werk is zuurdesem brood besmeerd met Yofresh/fritessaus en belegd met oude (of extra belegen) kaas en plakjes tomaat. Echt zo lekker en super simpel! Een beetje peper en eventueel zout on top en klaar is je lunch.

 

Groenteomelet

Ook een groenteomelet staat vaak op het menu. Doordeweeks op mijn werk als ontbijt. Dan bak ik de omelet net voordat ik naar mijn werk ga en neem hem in een bakje mee. Daarbij eet ik twee sneetjes brood. Net even iets anders dan standaard broodbeleg. In het weekend neem ik iets meer de tijd en voeg ik van alles aan de omelet toe. Denk aan roerbakgroenten, champignons of in stukjes gesneden tomaat. Wat geraspte kaas erover heen of plakjes gerookte zalm in de omelet is ook een aanrader.

 

Salade Caprese

Tot slot de bekende salade Caprese. In plakjes gesneden tomaat met daar tussen mozzarella en basilicum blaadjes. Voeg naar smaak peper en balsamicoazijn toe en eet smakelijk 🙂

Ik hoop dat je wat met deze lunch tips kunt. Meer lekkere en gemakkelijke lunch tips zijn altijd welkom!

Liefs,
Michelle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.