Ontbijt Recepten Tussendoortjes

5x recepten met bananen

Bananen, ik ben er dol op. En ik heb ze dan ook altijd in huis. Het is het gemakkelijkste tussendoortje voor onderweg en je kunt er lekkere maaltijden mee maken. In dit artikel heb ik dan ook een aantal van mijn favoriete recepten met bananen voor je geselecteerd.

Bananenbrood

Mijn grootste tip als je overrijpe bananen hebt: maak er bananenbrood van. Het is gezond en lekker en je kunt de plakjes invriezen om op een later moment op te eten. Op mijn blog staan meerdere recepten (gebruik de zoekbalk om de recepten te vinden) maar mijn lievelingsrecept is nog altijd het eerste recept van bananenbrood dat ik ooit maakte. Je vindt het recept hier.

Banaan met pindakaas en cacao nibs

Heb je zin in een hele simpele snack? Maak dan deze gezonde bananensplit met maar 3 (!) ingrediënten. Snijd een banaan in de lengte door, besprenkel met 100% pindakaas en strooi er cacao nibs overheen. Dit is echt héél lekker!

Havermoutpap met banaan

Dit recept heb je waarschijnlijk al vaker langs zien komen op mijn blog of Instagram account. Maar het mocht niet ontbreken in dit lijstje. Het recept is heel simpel: maak pap van 300 ml ongezoete amandelmelk, 40 gram havermout, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, een handje blauwe bessen en een in stukjes gesneden banaan. Eet smakelijk!

Bananenpannenkoeken

Een tijd lang ben ik dit recept uit het oog verloren, maar sinds Linn gewoon met ons mee-eet, maak ik in het weekend vaak pannenkoeken. Ze is er gek op. Voor twee pannenkoeken mix je 100 ml water, 50 gram havermout, een banaan en een ei in een blender. Voor de smaak voeg ik wat kaneel toe. Als beleg kies ik meestal voor 100% pindakaas. Succes gegarandeerd!

Smoothie met banaan

Een smoothie is ook ideaal om overrijpe bananen te gebruiken. Veel groene smoothies vind ik niet lekker. Maar de combinatie die ik wél lekker vind is spinazie, mango en banaan. Meng een volle hand spinazie, een banaan en een halve mango in de blender. Voeg water toe om te verdunnen. Door het fruit proef je de spinazie niet.

Ben jij ook zo dol op bananen? Laat me weten wat jouw favoriete recept is. Nieuwe recepten met bananen zijn namelijk altijd welkom 🙂

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.