Avondeten Leuk om te lezen Lunch Ontbijt Recepten

5x wat te doen met een avocado

De avocado. Tot ongeveer drie jaar geleden wist ik niet van het bestaan van deze vrucht af. Maar mijn toenmalige huisgenoot en vriendin heeft bij mij de avocado geïntroduceerd. Ik vond dat het apart maar lekker smaakte. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ik ben dol geworden op deze vrucht bomvol goede vetten, kalium, vitamine B en foliumzuur. De avocado is in allerlei gerechten te verwerken. Maar in mijn omgeving krijg ik regelmatig te horen dat ze niet weten hoe. Vandaar dit artikel met vijf manieren om een avocado in een gerecht te gebruiken.

Avocado in een salade

Op deze manier heb ik voor het eerst avocado gegeten. En dan maakt het niet uit wat voor ingrediënten je verder allemaal in de salade doet. Gebruik wat je lekker vindt.

Avocado op toast

Mijn favoriet op dit moment. Geprakte avocado op toast met peper, zout en knoflook(poeder). Eventueel nog met een spiegelei erop. Dit is echt hemels lekker!

Avocado op een burger

Ik maak regelmatig een burger als avondeten. Dan doe ik een vegetarische burger op een hard brood en daarbij bijvoorbeeld sla, tomaat, komkommer, augurk én avocado. Ik zou zeggen, probeer het gewoon uit met alles wat jij lekker vindt op een burger. Maar het is altijd extra lekker met wat avocado erbij.

Avocado in een wrap

Houd je van wraps met bijvoorbeeld kip, gerookte zalm, tonijn of humus? Dan kun die heel lekker combineren met wat sla en avocado erin. Het maakt de wrap meteen wat romiger.

Avocado als dip

Je kunt met avocado allerlei dips maken maar het lekkerste vind ik guacamole. Dit maak je door avocado te mengen met tomaat, knoflook, uit, koriander, sap van limoen/citroen en eventueel andere kruiden. Op internet zijn vele recepten te vinden.

TIP: Tegenwoordig kun je in de supermarkt eetrijpe avocado’s kopen. Maar is dit niet het geval dan is de avocado rijp als je het ‘knopje’ (waar het steeltje aan heeft gezeten) kunt indrukken.

Heb jij graag avocado? Zo ja, hoe eet je het meestal?

Liefs,
Michelle

 

2 thoughts on “5x wat te doen met een avocado”

  1. Heerlijk michelle!!! Ik hou ook van aVocado, Maar de variant op brood heb en burger Heb ik Nooit geprobeerD… ga ik Gauw een kEer doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.