Persoonlijk

7x leuke feitjes over mijn katten

Als je me kent dan weet je dat ik een enorme liefhebber ben van katten. Ik heb er zelf twee, Lana en Indy. In dit artikel vertel ik je een aantal leuke feitjes over mijn twee poezenbeesten 🙂

  1. Ik heb Lana en Indy uit het asiel gehaald toen ze ruim drie maanden oud waren. Ze zijn allebei zwart van kleur en daar is een reden voor. De zwarte kittens uit alle nestjes blijven namelijk altijd ‘over’. De meeste mensen willen dat een kitten een bepaald patroon of vlekje heeft. Dit wist ik helemaal niet en ik vond het erg om te horen. Toen ik dus zelf ging kijken voor kittens, heb ik bewust twee zwarte gekozen. Mij maakt het niet uit welke kleur ze hebben. Ik hou van alle katten.
  2. Omdat ze dus allebei zwart zijn, vragen mensen altijd of ik ze wel uit elkaar kan houden. In het begin toen ze nog klein waren, was dit inderdaad best moeilijk. Maar nu ze volwassen zijn, hebben ze beide een ander uiterlijk. Lana is dikker, heeft een pluizige vacht en groene ogen. Indy is smaller, heeft een gladde vacht en gele ogen. Ze komen trouwens niet uit hetzelfde nestje.
  3. Ze hebben ook een heel ander karakter. Lana is schuw en verstopt zich zodra de bel gaat. Ze vindt het maar niks als er visite komt. Indy daarentegen blijft liggen waar ze ligt maar houdt alles goed in de gaten. Als het bezoek haar bevalt, wil ze ook geknuffeld worden.
  4. Als ik nies dan miauwt Indy daarna altijd. Alsof ze gezondheid wil zeggen.
  5. Indy miauwt heel vaak terwijl Lana dat nauwelijks doet. Maar als ik de afwasmachine uit ruim, begint Lana aan één stuk te miauwen. Het zal wel door het geluid van rinkelend servies en bestek komen.
  6. Lana is de dikkere van de twee, maar Indy eet het meeste. En Indy ‘vraagt’ ook vaak om wat lekkers.
  7. Indy voelde de bevalling aankomen. Een dag voordat mijn vliezen braken, bleef ze constant in mijn buurt. Ze keek de hele tijd naar me en weigerde naar buiten te gaan (terwijl ze normaal wel elke dag even naar buiten gaat). Ik vond dit opmerkelijk en kreeg het gevoel dat er iets stond te gebeuren. En ja hoor, een dag later braken mijn vliezen en de dag daarna is Linn geboren.

Heb jij ook katten? En zo ja, wat voor grappige dingen doen ze zoal?

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.