Dagje uit Reizen

7x wat te doen in Maastricht

Maastricht. De hoofdstad van de provincie Limburg. Sinds ik niet meer in Maastricht werk, kom ik er te weinig. Maar onlangs reed ik op een vroege zaterdag ochtend naar deze prachtige Limburgse stad om foto’s te maken. Ik liep door de idyllische straatjes en zag de stad wakker worden. Ik haalde herinneringen op over Maastrichts Mooiste in 2015. En om mijn gevoel bij deze stad over te brengen op jullie, schrijf ik dit artikel. Mocht je niet weten wat te doen in Maastricht? Dit zijn de zeven dingen die ik er graag doe.

1. Maak een stadswandeling

Een stadswandeling maak ik in elke stad die ik bezoek. Je komt daardoor op de leukste plekjes terecht en je ziet wat van de stad. Wil je in Maastricht een stadswandeling maken? Loop dan zeker door het stadspark. Neem bij goed weer een picknick deken en wat lekkers te eten en drinken mee. Ook het Vrijthof mag niet in de wandeling ontbreken. Op internet zijn vaak de leukste stadswandelingen met verschillende afstanden te vinden.

2. Ga lunchen bij Café Zondag

Wil je eens iets anders lunchen dan een broodje gezond of een salade met tonijn. Dan moet je bij Café zondag zijn. De menukaart is verre van standaard. En alles is vers gemaakt. Het is er binnen wel erg klein en je kunt niet reserveren. Dus soms moet je geluk hebben om een tafel te kunnen bemachtigen.

Adres:
Café Zondag
Wycker Brugstraat 42
6221 ED Maastricht

3. Breng een bezoekje aan de mooiste boekhandel van Nederland

Dit punt van het lijstje ‘wat te doen in Maastricht’ staat voor mij eigenlijk op nummer één. Maar niet iedereen is natuurlijk een boekenliefhebber. Toch is deze boekenwinkel voor iedereen de moeite waard om te bezoeken. Het interieur is prachtig. De boekhandel ligt namelijk in de Dominicanen Kerk. Ben je er niet voor de boeken, dan kun je altijd nog een kop koffie drinken bij Coffeelovers achterin de kerk.

Adres:
Boekhandel Dominicanen
Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht

4. Drink een drankje op het terras bij Café Zuid

The place to be als je zin hebt om een drankje te doen op het terras in een rustige omgeving van Maastricht inclusief mooi uitzicht. Deze hotspot ligt verscholen op Plein 1992. Het terras van Café Zuid ligt aan de Maas met uitzicht op het stadspark aan de overkant. Drink een lekkere verse smoothie of bestel een fles wijn met borrelhapjes. Dat laatste deed ik regelmatig toen ik nog in Maastricht werkte. Kom wel op tijd, want bij goed weer zit het terras heel snel vol.

Adres:
Café Zuid
Plein 1992 15
6221 JP Maastricht

5. Struin over de markt

Op woensdag en vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur is er markt in Maastricht. De vrijdagmarkt is dezelfde als de woensdagmarkt, maar dan groter. Je kunt er onder andere terecht voor verse vis, heerlijke streekproducten en allerlei stoffen. Ben je op één van deze dagen in Maastricht, dan zou ik zeker even over de markt lopen.

6. Loop langs de leukste winkeltjes in de Rechtstraat

De Rechtstraat is mijn favoriete straat in Maastricht. Hier liggen de leukste boetiekjes en restaurantjes. Ik moet zelf altijd even binnen lopen bij ‘Le Salonard‘. Ze verkopen ambachtelijke broden, kazen en andere delicatessen. Ook voor een goede fles wijn kun je hier terecht.

Rechts naast Le Salonard ligt Semplice e Buono, een Italiaanse specialiteitenwinkel. Je kunt hier de lekkerste broodjes eten of een heerlijke Italiaanse specialiteit mee naar huis nemen. Ze verzorgen ook catering.

7. Koop doppinda’s bij Blanche Dael

Voordat je naar huis gaat moet je echt even naar Blanche Dael. En dan koop je daar de allerlekkerste vers gebrande doppinda’s. Wedden dat je terug komt naar Maastricht zodra deze zak leeg is 😉

Ben jij al eens in Maastricht geweest?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.