alcoholvrije drankjes
Recepten

Alcoholvrije drankjes

Nu ik zwanger ben drink ik natuurlijk geen alcohol. En ik mis het enorm! Want wat kan ik af en toe genieten van een glas prosecco, rode wijn of Likor 43 als ik niet zwanger ben. Nu drink ik vooral bruiswater en thee, maar soms wil ik wel eens wat anders drinken. Dus ik probeerde meerdere alcoholvrije drankjes uit (thuis en in horecagelegenheden) en ik heb mijn favorieten voor je in dit artikel gezet. Mocht je geen alcohol drinken, dan kun je toch genieten van iets anders dan water, koffie, thee of gewone frisdrank.

1. Crodino

Mijn absolute favoriet tijdens deze zwangerschap! Crodino is een Italiaans bitter aperitief. Het heeft een beetje weg van Aperol Spritz. Je hebt een gewone variant en een rode, die iets zoeter is. Bij de Lidl vond ik zelfs een budget variant tijdens de Italiaanse week, welke Aperitivo wordt genoemd.

2. Nojito

Oftewel een alcoholvrije Mojito. Wat heb je ervoor nodig:

  • Een groot glas
  • Sprite of 7 Up (eventueel gemengd met bruiswater, dat maakt het wat minder zoet)
  • Muntblaadjes
  • Een halve limoen, in partjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • IJsklontjes

Doe de muntblaadjes en de rietsuiker in het glas. Knijp vervolgens de limoenpartjes uit boven het glas. Roer het mengsel goed door met een lepel. Vul daarna het glas met ijsklontjes en de Sprite of 7 Up. Enjoy!

3. Ginger Ale

Als je Rivella lekker vindt, moet je ook Ginger Ale eens proberen. Deze net iets apartere frisdrank is bij de meeste horecazaken te koop, maar is ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Lekker fris en toch anders dan de standaard frisdrank. Ik heb regelmatig Ginger Ale besteld toen ik deze zomer op het terras zat.

Van al deze lekkere alcoholvrije drankjes kun je genieten zonder zat te worden. Wat is jouw favoriete alcoholvrije drankje?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.