Boekrecensies Thrillers

BOEK | Chantal en Priscilla van Gastel – Zonder jou

Ik ben dol op de boeken van Chantal van Gastel. Ze staan bijna allemaal in mijn boekenkast en haar feelgood verhalen lezen heerlijk weg. Het kon ook niet anders dan dat ik haar nieuwste boek – dat ze schreef in samenwerking met haar zus Priscilla van Gastel – kreeg voor mijn verjaardag in december. Dat is inmiddels zes maanden geleden dus het werd hoog tijd dat ik ‘Zonder jou’ ging lezen. Ik had natuurlijk meteen kunnen beginnen met lezen. Maar op dat moment zat ik midden in het afronden van de opleiding op mijn werk. En het leek alsof ik het lezen uitstelde omdat ik niet wilde dat het boek te snel uit zou zijn. Herkent iemand dit? Toch was ik maandenlang heel benieuwd naar het nieuwe boek. Het is namelijk niet het genre dat we normaal van Chantal gewend zijn. Het is geen feelgood boek maar een angstaanjagende thriller…

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?

‘Zonder jou’ gaat over Valerie, Oscar en hun zoon Mick. Mick heeft een persoonlijkheidsstoornis waardoor Oscar op het punt staat om bij Valerie weg te gaan. Niet omdat hij niet meer van haar houdt, maar omdat hij het gedrag van zijn zoon niet langer kan verdragen. Als Valerie er alleen voor staat, wordt het verhaal steeds beangstigender. Door haar liefde voor Mick probeert Valerie haar zoon in bescherming te nemen. Echter, het grootste gevaar komt van Mick zelf.

Vol spanning heb ik dit boek gelezen. Er gebeurt veel en het verhaal leest vlot. Het is zo realistisch geschreven dat ook ík de angst en de radeloosheid voelde. Ik ging helemaal op in het boek en hoewel ik zelf geen kinderen heb, kon ik het gevoel van Valerie wel begrijpen. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm (moeder Valerie), afgewisseld met hoofdstukken van andere personages maar waarin vooral de gedachten van Mick naar voren komen. Op het einde nam het verhaal een totaal onverwachte wending.

‘Zonder jou’ van Chantal en Priscilla van Gastel is angstaanjagend, zeer realistisch en vernieuwend in dit genre. Een echte aanrader!

Mijn mening: 

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.