Boekrecensies Young Adult

BOEK | Chinouk Thijssen – Truth or Dance

Chinouk Thijssen was voor mij nog niet zo lang geleden een onbekende Nederlandse schrijfster. Totdat ik lid werd van de Writers Community waar zij als coach onderdeel van uitmaakte. Ik ging haar volgen op Instagram en onlangs deed ik mee aan een winactie op datzelfde account. Tot mijn grote verrassing won ik haar nieuwste boek ‘Truth or Dance’! Vandaag dus een review van dit leuke boek op mijn blog.

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?


Deze youngadultthriller heeft me blij verrast. De spanning zat er vanaf het eerste hoofdstuk goed in en het verhaal liet mij niet meer los. Ik probeerde tijdens het lezen steeds iemand te verdenken, maar ik wist het nooit zeker. Ik vind het altijd knap als een schrijver dat voor elkaar krijgt.

‘Truth or Dance’ is het eerste deel in een trilogie. Het tweede deel – ‘Break a Leg’ – komt deze maand nog uit! En het derde deel volgt later dit jaar. Bij mij staan ze in ieder geval al op het wensenlijstje. Als je houdt van tv-series zoals ‘Pretty Little Liars’ en je leest graag YA-boeken, dan is deze trilogie zeker iets voor jou.

Lees jij graag YA-thrillers? En heb jij dit boek al gelezen?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.