Boekrecensies Young Adult

BOEK | J.K. Rowling – Harry Potter en het vervloekte kind

Toen ik hoorde dat er een achtste boek van de Harry Potter serie uit zou komen, was ik meteen enthousiast. Daarna bleek dat dit boek als een script voor een toneelstuk uitgebracht werd. Ik begon te twijfelen want ik had nooit eerder een boek in scriptvorm gelezen. Uiteindelijk wilde ik het toch lezen en ik kreeg het boek cadeau in december. Inmiddels zijn we negen maanden verder en ik vond het tijd worden om er maar eens in te beginnen. Dus dat deed ik.

We zijn negentien jaar verder. Harry Potter (37) is vader van drie schoolgaande kinderen en heeft een drukke baan als ambtenaar op het ministerie van Toverkunst. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om heeft gevraagd. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Ik had gedacht dat het lezen in scriptvorm me zou irriteren maar na een paar bladzijden raakte ik eraan gewend. Ik vloog er uiteindelijk doorheen. Dit achtste deel maakt een connectie met deel vier. Het is dus wel van belang dat je de eerdere delen gelezen, of de films gezien hebt. Anders is het niet te volgen.

Het was erg leuk om te lezen over het hedendaagse leven van Harry. Wederom maakt Harry van alles mee en blijft zijn verleden hem achtervolgen. Je zou denken dat iedereen er nu wel klaar mee is, maar het blijft gewoon leuk. Een aanrader voor elke Harry Potter fan.

Mijn mening: 

Ben jij ook fan van de Harry Potter boeken? Zo ja, heb jij dit boek al gelezen en wat vond je ervan?

Liefs,
Michelle

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.