Boekreviews Romans

BOEK | Jojo Moyes – Voor jou & Een leven na jou

Vandaag heb ik twee boekreviews voor je. Voor jou las ik eind vorig jaar en het tweede deel heb ik onlangs uitgelezen. Omdat de boeken elkaar opvolgen schrijf ik de review van deze boeken in één blogpost.

Voor jou

Louisa’s wereldje is klein. Ze is 26 jaar, woont bij haar ouders, werkt in een café in haar woonplaats en is nog nooit echt weg van huis geweest. Als ze haar baan verliest gaat ze aan de slag als de verzorgster van Will. Will is een 35-jarige man die door een ongeluk een hoge dwarslaesie heeft opgelopen en daardoor in een rolstoel zit. Voordat hij in een rolstoel belandde, was hij sportief en avontuurlijk, had een goede baan en een knappe vriendin. Louisa en Will hebben niks gemeenschappelijk maar toch ontstaat er een speciale band.

Zo’n mooi boek heb ik lange tijd niet meer gelezen. Het verhaal deed me denken aan de film Intouchable. ‘Voor jou’ is een liefdes verhaal tussen een man en een vrouw uit verschillende werelden. Hun levens kruisen elkaar onder speciale omstandigheden. Ik kan alleen maar zeggen dat als je van dit genre houdt, je dit boek zeker moet lezen! En tissues zijn een must.

Mijn mening:

Een leven na jou

Hoe gaat het met Louisa? Ze is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als voordat Will in haar leven kwam.

Ik moest weten hoe het leven van Louis verder zou verlopen. Maar naar mijn mening is dit deel niet zo goed als het eerste deel. Steeds als ik dacht: ‘Ja, kom op nou!’, werd het verhaal toch weer neerslachtig. Waarschijnlijk had ik wat meer positiviteit en vrolijkheid verwacht. Daarom geef ik het maar drie hartjes. Hoe dan ook wilde ik weten hoe het af liep.

Mijn mening:

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.