Boekreviews Romans

BOEK | Sophie Kinsella – Wat spook jij uit?

Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien?
Onlangs is Lara’s oudtante Sadie overleden. Vlak na de dienst neemt zij contact op met Lara. Blijkbaar is zij nog niet klaar voor het hiernamaals. Ze kan niet rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet voor Sadie een zoekgeraakte ketting opsporen.
Alsof Lara zelf al niet genoeg problemen heeft. Haar nieuwe bedrijfje is bijna failliet, haar zakenpartner is er vandoor, en haar ex heeft een ander. Gelukkig wordt het leven met de sprankelende Sadie een stuk spannender. Hun schattenjacht zorgt voor glamour, intrige en ouderwets warme romantiek.

Dit boek stond al héél lang in mijn boekenkast. Ik denk zo’n 8 jaar (!). Geen idee waarom ik het boek nooit eerder gelezen heb. Maar ja, dat heb ik wel bij meer boeken in mijn kast. Er zijn denk ik nog teveel boeken die ik nog wil lezen en dan schuiven andere boeken naar de achtergrond. Ik was trouwens wel helemaal weg van het boek ‘Aanpakken’ van Sophie Kinsella. Misschien dat ik daarom geen ander boek van haar wilde lezen. Ik was bang dat het niet kon tippen aan het plezier dat ik had bij het lezen van ‘Aanpakken’. Dat is met dit boek ook niet gelukt maar desondanks was het vermakelijk om te lezen.

Het verhaal begint met allerlei gebeurtenissen waardoor je meteen geboeid bent. Maar naar mate het verhaal vorderde begon ik me steeds meer te irriteren aan Lara. Ze is erg naïef voor haar leeftijd en maakt keuzes die iemand voor haar leeftijd eigenlijk niet zou maken. Ongeveer halverwege het verhaal werden mijn irritaties minder en het lezen dus leuker. Ik heb zelfs een aantal keren hardop moeten lachen. Kortom, een heerlijk boek om te lezen op het strand (zoals ik heb gedaan), maar meer ook niet.

Mijn mening:

Heb jij al eens een boek van Sophie Kinsella gelezen? Wat is jouw favoriet?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.