Boekrecensies Non-fictie

BOEK | Teni Stepanosian – Eindelijk vrij

img_0781

Ik volg het blog van Teni (Fitbeauty.nl) al een tijdje. Toen bekend werd gemaakt dat ze een boek had geschreven, wist ik meteen dat ik het wilde lezen.

Afgelopen maand kocht ik dan ook haar boek bij bol.com en tussen kerst en nieuwjaar pakte ik het boek uit mijn boekenkast om er eens lekker voor te gaan zitten (inclusief dekentje en een grote mok thee). Haar blog artikelen zijn altijd zo fijn om te lezen en vaak heel herkenbaar. Ze weet altijd precies het juiste te zeggen. Zo ook met haar boek.

‘Eindelijk vrij’ is een autobiografie waarin Teni vertelt over hoe ze opgroeide nadat ze op haar vierde samen met haar moeder en broer naar Nederland is gevlucht. De rode draad in haar jeugd is de onzekerheid over haar lichaam en hoe daarmee om te gaan. In chronologische volgorde werkt ze toe naar het heden, waarbij ze haar woorden ondersteunt met stukjes uit haar dagboeken en bepaalde gebeurtenissen in haar leven.

fullsizerender

Ik ben waarschijnlijk niet de enige die zich herkend in de onzekerheid die ze onder woorden brengt. En dat vind ik ook zo mooi want zowel met haar blog als met haar boek raakt ze bij velen een gevoelige snaar. Ze bespreekt hetgeen nooit besproken wordt. Want hoe ga je om met het feit dat je je dik voelt en niet mooi voelt? Hoe kom je uit een vicieuze cirkel van obsessief afvallen, weer aankomen door eetbuien en bij welk gewicht dan ook niet gelukkig zijn met jezelf? Teni laat zien hoe zij hier doorheen gekomen is.

Voor mijzelf geldt dat ik nog niet ben waar ik wil zijn, maar dat ik – mede dankzij Teni en haar blog én boek – al een heel eind op weg ben 🙂

fullsizerender

Liefs,
Michelle

4 thoughts on “BOEK | Teni Stepanosian – Eindelijk vrij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.