Evenementen

DAGJE UIT | Huishoudbeurs 2015

Huishoudbeurs-2015-5-780x400

Ik was nooit eerder op de Huishoudbeurs geweest. Wel had ik er al vaker van gehoord en in gedachten zag ik dan allemaal vrouwen van middelbare leeftijd rondrennen om aanbiedingen van schoonmaakmiddelen te scoren. Eind vorig jaar vroegen collega’s of ik mee ging dit jaar. Hun enthousiasme heeft me doen besluiten eens een kijkje te gaan nemen…

Om 07:20 uur startte de reis met de bus vanuit Kerkrade. Zes tussenstops (om andere beursgangers op te halen) en 3,5 uur later stonden we voor de Amsterdam RAI. En we waren niet alleen. Samen met duizenden anderen (vooral) vrouwen kon het dagje op de Huishoudbeurs beginnen.

Nadat we in de rij hadden gestaan bij de toiletten en bij de pinautomaat was hal 11 het eerste op onze planning waar we rond wilde kijken. En naar mijn mening ook de leukste hal want hier kun je allerlei (nieuwe) etenswaren proeven en kopen. Ik keek (en at) mijn ogen uit. Lunchen was die dag in ieder geval overbodig. Toastjes met kruidenkaas, suikervrije ranja, borrelnootjes, milka koekjes, appelpartjes, bami, chips, nougat, japanse mix en snacks. Noem het maar op of je kon het gratis proeven. Met als klap op de vuurpijl een gratis frietje mayo bij aankoop van 2 grote flessen Remia fritessaus voor maar 3,50 euro (plus een gratis shopper :p). Naast deze uitgebreide lunch (sorry VHealth ;-)) nam ik ook een paar aanbiedingen mee: 5 Milkaproducten voor 3 euro, 4 pakjes 15+ smeerkaas voor 2 euro en de fritessaus natuurlijk. Na drie uur door hal 11 rondgelopen te hebben werd het tijd voor een korte pauze. Want slenteren en eten is natuurlijk vermoeiend :p. Even de voetjes wat rust geven en een kop thee drinken. Ondanks de drukte konden we met gemak een plek vinden bij één van de eettentje in de RAI.

IMG_6720

IMG_6721

IMG_6723

 

IMG_6729

IMG_6726

Na de rustpauze stond de Pasar Malam in hal 7 op de planning (voor wie dit niet kent, het is een Indonesische markt). Maar om daar te komen moesten we door drie andere hallen waar het ontzettend druk was. Dus het duurde even voordat we er waren maar bij binnenkomst van de Pasar Malam waanden we ons meteen in andere sfeeren: gedimt licht, de kraampjes en de aankleding daarvan, de muziek…en natuurlijk het eten. We liepen even rond en keken wederom onze ogen uit. Ook al had ik geen honger meer, ik wilde heel graag iets Indisch eten. Uiteindelijk koos ik voor een ‘Es Kelapa Muda’ (crushed ijs met jonge kokos, rozensiroop en kokosmelk (zie het rechter drankje op de foto)). Echt super lekker!

IMG_6805

IMG_6733

IMG_6731

IMG_6734

Time flies when you’re having fun! Na de Pasar Malam hadden we nog een uur voordat we weer naar de bus moesten. We liepen nog door een paar andere hallen en er werden nog wat aanbiedingen meegepikt. De laatste kop koffie en een saucijcenbroodje werden genuttigd. Moe, tevreden en met volle buikjes zaten we om 17:45 uur weer in de bus naar huis. Het was een lange maar super gezellige dag! Mijn idee van de Huishoudbeurs heb ik in ieder geval positief bijgesteld 😉

Zijn jullie al eens naar de Huishoudbeurs geweest en wat vonden jullie ervan?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.