Komend weekend staat Pasen voor de deur. En ook al mogen we vrijwel geen bezoek ontvangen, iets lekkers op tafel zetten mag wel. Dus hup, die keuken in. Ik heb een selectie gemaakt van paasrecepten die ik door de jaren heen heb gedeeld op mijn blog. Mocht je dus nog niet weten wat je met Pasen gaat maken, lees dan zeker even verder.
Ei-muffins
Deze muffins zien er zo ontzettend leuk uit! Je kunt ze ook zonder vlees maken. De ingrediënten zijn heel simpel: brood, spek, ei en peper en zout om ze op smaak te brengen. Je maakt ze als volgt: duw sneetjes brood in de holtes van een muffinblik. Bedek (eventueel) de binnenkant van elk sneetje brood met een plak spek. Vul elke broodholte met een ei en bestrooi met peper en zout. Zet in de oven totdat de eieren naar wens gestold zijn. Eet smakelijk!
Kaas & bieslookscones
Mijn favoriete recept voor hartige scones. Het recept vind je hier. Ik maak deze heerlijke scones zelf op tweede Paasdag.
Aspergetaartjes
Een hartige taart mag niet ontbreken tussen de paasrecepten. Ze zijn ook niet moeilijk om te maken en echt heerlijk. Wat heb je nodig? Een bosje asperges, bladerdeeg, ricotta, Provençaalse kruiden, geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout. Het bladerdeeg bak je eerst blind (dat betekent zonder vulling erop maar met bakbonen) voor ongeveer 10 minuten op 180 graden. Daarna maak je een mengsel van de ricotta, de kruiden, olijfolie, peper en zout. Smeer dit mengsel vervolgens op het afgekoelde bladerdeeg. Daarop gaan dan de gekookte asperges. En als laatste de geraspte kaas erover. Nog 15 minuten in de oven en de taartjes zijn klaar!
Gevulde eieren
Wie kent dit gerecht niet? Het is een simpel gerecht en ziet er meteen heel feestelijk uit. Het idee om gevulde eieren te kleuren zag ik jaren geleden in een Allerhande. Hier vind je hoe je de eieren roze krijgt. Voor de vulling gebruik ik zelf Calvé licht & romig en ik breng het om smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Citroen-ricotta taart
Deze frisse taart maakte ik drie jaar geleden rond deze tijd. Het recept is hier terug te vinden.
Taart met kokosyoghurt en verse mango
Dit recept komt ook uit de Allerhande. De bodem is van gemalen Nizza koekjes en kokosolie gemaakt (en kort gebakken in de oven). Daarop liggen plakjes verse mango. Vervolgens een laag kokosyoghurt met gelatine. En de bovenste laag is gepureerde mango met crème fraîche en gelatine. Gegarneerd met nog een verse mango in plakjes en geraspte limoen.
Weet jij al welke paasrecepten je gaat maken?
Liefs, Michelle