Evenementen Leuk om te lezen

De Vegan Challenge | Update week 1

Vandaag zit ik op de 10e dag van de Vegan Challenge. En ik zal maar meteen bekennen dat het me niet gelukt is om alle dagen volledig plantaardig te eten.

Máár, grotendeels wel. Ik heb van de 9 dagen één avondmaaltijd een beetje vlees gehad, één avondmaaltijd vis gehad en in één avondmaaltijd zat kaas. Alle andere maaltijden waren volledig plantaardig. Voor iemand die dagelijks zuivel en kaas at en bijna dagelijks vlees of vis, vind ik dat best een prestatie.

Het moeilijkste vind ik het kiezen van broodbeleg. Ik kan in deze tweede week al bijna geen jam, appelstroop en zelfs geen pindakaas meer zien. Op internet zocht ik naar andere opties en die heb ik ook gevonden. Alleen is ander broodbeleg – zoals bijvoorbeeld geprakte avocado – niet handig om mee te nemen naar mijn werk (avocado wordt bruin en op het werk de avocado prakken vind ik geen goed plan). Hier moet ik dus nog iets op zien te vinden.

Iets wat ik trouwens echt mis is KAAS! Verder bevalt dit nieuwe eetpatroon me prima. Ik zit langer vol na maaltijden, heb geen cravings in de namiddag en alle maaltijden zijn erg lekker. Ook ben ik minder opgeblazen en heb ik meer energie. Plantaardig eten heeft dus zo zijn voordelen. Alleen uit eten is nog niet zo gemakkelijk. De maaltijden waarbij ik de ‘fout’ in ging, waren allemaal buiten de deur. Lukt het me niet of iets veganistisch op de kaart te vinden, dan probeer ik voor een vegetarisch gerecht te kiezen.

Al met al gaat het dus redelijk goed. Komend weekend is het Pasen dus ik ben heel benieuwd hoe ik de Paasbrunch en het Paasdiner door ga komen.

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.