Evenementen Leuk om te lezen

De Vegan Challenge | Update week 4 en hoe nu verder?

Vandaag is het 1 mei. Wat betekent dat de Vegan Challenge er alweer op zit. Dertig dagen lang heb ik geprobeerd zoveel mogelijk plantaardig te eten. Ik zal je in deze blog meer vertellen over mijn algehele ervaring met dit nieuwe eetpatroon. En hoe ga ik nu verder?

Laat ik maar meteen één ding voorop stellen. Een volledige veganist zal ik nooit worden. Mijn liefde voor kaas is te groot. Mijn cracker met kaas vanmorgen smaakte dan ook extra lekker na een maand vrijwel geen kaas te hebben gegeten. Respect voor de mensen die wel volledig plantaardig kunnen eten. Toch is de Vegan Challenge me meegevallen en het ging dan ook heel snel voorbij. Na wat speurwerk op internet en in de supermarkt had ik vrij snel mijn ‘vegan draai’ gevonden. Als de opties beperkt zijn word je vanzelf creatief in de keuken. Buiten de deur eten bleef de hele maand een issue. Ik heb dan ook geen 30 dagen volledig plantaardig gegeten. De statistieken zien er als volgt uit:

  • Ik heb 17 dagen volledig veganistisch gegeten.
  • 8 dagen heb ik gekozen voor een vegetarisch alternatief.
  • En ‘maar’ 5 dagen heb ik iets van vlees of vis gegeten.

Voor iemand die dagelijks zuivel at en op regelmatige basis vlees, vis en eieren nuttigde, vind ik de challenge redelijk goed verlopen. Ik voel me beter, heb minder buikpijn en ben wat afgevallen. Los hiervan heb ik een belangrijke ervaring opgedaan. Ik ben me bewust geworden van de effecten van het eten van dierlijke producten (voor de dieren, het milieu en mijn gezondheid). Daarom heb ik besloten geen vlees meer te eten. Het voelt een beetje raar en definitief nu ik het hier zo schrijf. Maar ik voel me er wel goed bij. Vlees had ik al niet graag voordat de challenge begon en ik heb het ook helemaal niet gemist. Vis zal ik wellicht nog een enkele keer eten (ik denk niet dat ik sushi op zijn tijd zou kunnen missen). Dit is voor mij – op dit moment – een mooie middenweg.

Ik zou iedereen aanraden eens mee te doen aan de Vegan Challenge. Mocht je hierbij tips nodig hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@mijnreisdoorhetleven.nl.

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.