zelfgemaakte eiersalade
Lunch Ontbijt Recepten

Eiersalade met kerrie

Allereerst natuurlijk vrolijk Pasen! Na de paasdagen hebben we altijd veel paaseieren over. En ik maak daar altijd eiersalade van. Het is heel gemakkelijk te maken en veel gezonder dan de kant-en-klaar salades uit de winkel. Dit recept is al in een kwartier gemaakt. Je kunt eindeloos variëren met dit recept dus probeer eens een van de variatietips uit. De eiersalade smaakt een dag later nóg lekkerder omdat de kruiden er dan goed ingetrokken zijn.

Ingrediënten eiersalade

  • 6 hardgekookte eieren
  • 2 el mayonaise/fritessaus (ik gebruik Calvé licht & romig)
  • 3 el fijngesneden verse bieslook
  • peper
  • zout
  • kerriepoeder

Bereidingswijze eiersalade

  1. Pel de eieren, doe ze in een kom en prak ze fijn met een vork.
  2. Voeg de mayonaise/fritessaus en de fijngesneden verse bieslook toe aan de geprakte eieren.
  3. Roer het mengsel goed door elkaar.
  4. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  5. Serveer deze salade op een broodje of op geroosterd brood. Enjoy!

Variatietips

Ik varieer graag met recepten. En dit recept is daar ideaal voor. Dit is het basisrecept maar soms voeg ik extra ingrediënten toe. Het ligt er maar net aan wat ik toevallig in huis heb. Aan dit recept kun je bijvoorbeeld fijngesneden augurk, partjes cherrytomaat of fijngesneden zoete puntpaprika toevoegen. Houd je niet van de smaak van kerrie? Vervang het eens door paprikapoeder of laat het weg. Probeer het maar uit.

Ik vier de paasdagen in deze tijd gewoon thuis met mijn man en dochter. Linn vond de eerste keer paaseieren zoeken helemaal geweldig! We hebben gisteren een lange wandeling gemaakt in een gebied waar niet veel mensen komen. Vandaag regent het dus ik denk dat we voornamelijk binnenblijven. Wat doe jij deze paasdagen?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.