eiwitrijke wafels
Bakrecepten Lunch Ontbijt Recepten

Eiwitrijke vanille wafels met blauwe bessen

Wafels als ontbijt. Ik nam me er nooit de moeite voor want het was toch wat meer werk voor mijn gevoel. Op een vrije dag zonder kinderen deed ik een poging. Het eerste recept mislukte volledig (lees: het beslag puilde aan alle kanten van het wafelijzer uit). Na een schoonmaakbeurt van het wafelijzer begon ik opnieuw. Ik paste de hoeveelheden van de ingrediënten aan en er kwamen mooie wafels tevoorschijn. De smaak bleek ook erg goed. Wil je ook eens wafels als ontbijt uitproberen, dan zijn deze eiwitrijke vanille wafels een dikke aanrader! Wil je geen eiwitpoeder gebruiken, voeg dan iets meer volkorenmeel toe.

Ingrediënten (voor drie wafels)

  • 50 gram volkorenmeel
  • 1/2 maatschep eiwitpoeder vanille (ik gebruik deze)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 el citroensap
  • spray/olijfolie om het wafelijzer mee in te vetten (deze van Bertolli bijvoorbeeld)

Bereidingswijze

  1. Doe de blauwe bessen met het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Hoe langer de blauwe bessen koken, hoe meer vocht er verdampt. Laat lichtjes koken totdat de blauwe bessen niet meer te vochtig zijn, maar er wel nog vruchtensap in de steelpan zit.
  2. Meng het volkorenmeel, het eiwitpoeder en het bakpoeder in een kom.
  3. Kluts het ei in een andere kom en voeg de ongezoete amandelmelk toe.
  4. Roer nu de droge ingrediënten door het melkmengsel.
  5. Breng het wafelijzer op de juiste temperatuur en vet in met olijfolie.
  6. Doe het beslag in het wafelijzer en bak de wafels eerst 3/4 minuten. Kijk daarna voorzichtig of ze al een beetje kleur hebben. Ze zijn klaar als ze lichtbruin van kleur zijn.
  7. Serveer de eiwitrijke vanille wafels met de blauwe bessen. Eet smakelijk!

Wil je toch minder gezonde wafels maken? Gebruik dan dit recept voor de allerlekkerste wafels.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.