EVENT: Boekenfestijn Maastricht 2017

Zoals elk jaar in oktober werd ook dit jaar het Boekenfestijn in het MECC Maastricht gehouden. En als boekenliefhebber moest ik hier natuurlijk bij zijn. Ik ben er een aantal jaren geleden al eens geweest maar toch verbaas ik me steeds weer over de grote hoeveelheid boeken. Ik had een middag vrij genomen en nog had ik te weinig tijd om alles te bekijken. Wat misschien maar beter is…

Na een lekkere lunch in het centrum van Maastricht samen met een vriendin, kon het shoppen beginnen. Bij de eerste tafel had ik al twee boeken in mijn handen. Ik besloot op dat moment alle boeken die ik leuk vond in mijn trolley te leggen. Achteraf zou ik dan kijken welke boeken ik daadwerkelijk zou kopen. Na een paar uur was mijn trolley zo zwaar dat ik pijn kreeg aan mijn arm. Op dat moment was ik nog niet eens bij de kookboeken geweest. Ik heb mijn trolley ergens ‘geparkeerd’ en ben verder gegaan. Heel fijn maar soms moest ik zoeken waar mijn trolley ook alweer stond. Nadat ik klaar was bij de voor mij interessante genres, moest ik keuzes gaan maken. Want alles kopen was een no-go. Uiteindelijk heb ik ongeveer een derde weer terug gelegd (schouderklopje voor mezelf).

Mijn nieuwe aanwinsten

Ik kocht de volgende boeken voor mezelf:

 • Sarah Dessen – Niets te verliezen (YA)
 • Jill Mansell – Lang leve de liefde (chicklit)
 • Jodi Picoult – De tweede dochter (roman)
 • Jill Mansell – Huisje boompje feestje (chicklit)
 • John Green – Paper Towns (YA/thriller)
 • Rowan Coleman – Twintig regels liefde (roman)
 • J.K. Rowling – Een Goede Raad (roman)
 • Annabel Langbein – Food & Fun (kookboek, niet op de foto)

Verder kocht ik nog een aantal kinderboeken en spelletjes om cadeau te doen. Mijn bankrekening was wat minder blij maar ik heb een ontzettend leuke middag gehad. Volgend jaar ga ik zeker weer!

Ben jij dit jaar naar het Boekenfestijn geweest? Zo ja, welke boeken heb je gekocht?

Liefs,
Michelle

Tagged ,

4 gedachten over “EVENT: Boekenfestijn Maastricht 2017

 1. Ja! ik ga elk jaar eigenlijk wel even.
  Dit jaar besloot ik het kort te houden want heb sinds kort een e-reader (heel handig, aanrader).
  ik kocht 2 boeken, een als kado en een voor mezelf, namelijk: “Gangster anders en zijn vrienden (en een paar vijanden)” van jonas jonasson.
  hij is de schrijver van “de honderdjarige man die uit het raam klom en verdween”. Ik las van hem ook al eerder “de zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje”. Erg vermakelijk geschreven en omdat deze ook uitgeleend gaat worden heb ik hem hardcopy gekocht.

  1. Wat leuk zeg! Over een e-reader twijfel ik nog. Ik vind het lezen van gewone papieren boeken zo fijn. En ik weet niet of ik dat gevoel ook heb bij een e-reader. Misschien wel iets om eens uit te proberen. ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’ heb ik als film gezien. Ik ken de schrijver wel maar heb nooit iets van hem gelezen. Veel leesplezier!

 2. Ik ga ook altijd naar de boekenbeurs, heerlijk een van mijn favoriete uitstapjes. Helaas kon ik dit jaar geen moment vinden om te gaan. (Jammer) Dat boek van Jodi picoult heb ik gelezen, is erg heftig. Veel leesplezier.
  Ik vind het steeds leuk om je blog te lezen.
  Groetjes Marjo

  1. Hoi! Inderdaad jammer dat je dit jaar niet kon gaan. Ik ben benieuwd naar het boek. Lang geleden heb ik de film gezien. Super leuk dat je mijn blog na al die jaren nog steeds volgt. Dankjewel! 🙂 Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: