Films & series

FAVOURITE: TV-series

Favourite tv-series

I love tv-series! Dus mijn favorieten ga ik gezellig met jullie delen ๐Ÿ™‚

LAGUNA BEACH

Deze serie keek ik in mijn tienerjaren. Het werd uitgezonden op MTV, de enige zender die ik toen uberhaupt keek (zoals waarschijnlijk veel andere tieners). Het was een soort reality soap over rijke tieners uit Laguna Beach (Californiรซ). Eigenlijk was het een en al drama. Maar dat vond ik juist heerlijk om naar te kijken.

THE HILLS

Toen ik de herhalingen van de inmiddels afgelopen serie Laguna Beach al 1000 keer gezien had, kwam ineens het goede nieuws dat Lauren Conrad uit Laguna Beach een eigen tv-serie kreeg op MTV. Natuurlijk wilde ik daar geen aflevering van missen. MTV bleef dus mijn lievelings tv-zender :p Het drama van de Laguna Beach tieners ging verder in de fase dat ze gingen studeren en de serie draaide grotendeels om Lauren Conrad . Tot Lauren Conrad vond dat de reality serie niet meer om de werkelijkheid draaide en teveel drama bevatte. Toen nam haar aartsvijand Kristin Cavallari het van haar over (hoe toevallig ook). Kristin vond ik niet leuk dus toen ben ik ook gestopt met het kijken naar de serie #TeamLaurenConrad

ONE TREE HILL

Ongeveer gelijktijdig met The Hills keek ik naar One Tree Hill. Naar mijn mening รฉรฉn van de betere tv-series op dat moment en helaas erg ondergewaardeerd. Wederom een tiener drama serie waarin alles wat kon gebeuren ook gebeurde. De titelsong van de serie is een heerlijk nummer van Gavin DeGraw. Nadat ik vrij snel alle 7 de seizoenen had gezien begon ik gewoon weer van vooraf aan. Ik heb ze daarna bijna elk jaar opnieuw gekeken.

DESPERATE HOUSEWIVES

De serie Desperate Housewives keek ik af en toe op tv. Maar mijn toenmalige vriend had er een hekel aan en meestal werd er dan gezapt naar een programma dat we beide leuk vonden. Toen ik drie jaar geleden vrijgezel werd, was Desperate Housewives dan ook de serie die ik meteen op DVD heb aangeschaft. Ik had geen DVD-speler maar keek alle seizoenen lekker in bed op mijn laptop. Ook weer zo’n heerlijke drama serie. Deze keer niet over tieners maar over huisvrouwen. Een aanrader! Ik was teleurgesteld toen de serie uiteindelijk na 8 seizoenen ermee stopte.

GOSSIP GIRL

Na Desperate Housewives heb ik eigenlijk een lange tijd geen tv-serie meer gevolgd. Ik keek sowieso vrij weinig tv en ik was druk met andere dingen. Maar dit jaar begon het weer te kriebelen. Op tv keek ik eerst de korte serie ‘Dagboek van een callgirl’ op Net5 (hopelijk komt daar een vervolg op want het is een onwijs grappige serie). Omdat ik niet weer een hele tv-serie op DVD wilde kopen, was Netflix de oplossing. Ik had er wel eens van gehoord maar dankzij de vriend van mijn huisgenoot heb ik er nu zelf ook toegang tot. En sinds ik in mei terug ben gekomen van mijn rondreis door Italiรซ ben ik verslaafd. In rap tempo keek ik 6 seizoenen Gossip Girl. Een geweldige tienerdrama serie (alweer :p) over de elite van New York (New York is mijn favoriete stad, dus het is leuk om allerlei locaties in de serie terug te zien).

PRETTY LITTLE LIARS

Ook aan Gossip Girl kwam helaas een einde. Voor mijn gevoel viel ik in een gat dus ik ging snel op zoek naar de volgende serie die ik kon gaan kijken en die hopelijk kon tippen aan de andere series. Ik kwam al snel uit bij Pretty Little Liars (PTL). Het is een soort van Desperate Housewives maar dan met tieners. Complotten, vermissingen en moorden met een vleugje tienerdrama. Ook weer een erg leuke serie maar wel eentje waar je zelf bij gaat meedenken. Want hoe zit het nu in elkaar? En net als je denkt dat je eruit bent, word je – net als de tieners in de serie – voor de gek gehouden. Ik ben inmiddels bij het 6e seizoen op Netflix. Daarna moet ik wachten tot volgend jaar het nieuwe seizoen uit komt. Dat wordt weer afkicken dus…

Netflix is voor mij echt een uitvinding. Ik heb een hekel aan reclame’s en steeds als ik gewoon tv kijk is er niks op wat me kan interesseren. Mocht iemand nog tips hebben voor tv-series op Netflix die ik na Pretty Little Liars kan gaan kijken…kom maar op! Ik heb dan namelijk weer een nieuwe tv-serie nodig om mijn Netflix verslaving mee te voeden ๐Ÿ™‚

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.