Persoonlijk

Fotodagboek kerst 2016

Kerst is inmiddels voorbij en ik heb alweer een dagje werken achter de rug. Aan de hand van een fotodagboek blik ik met jullie terug op twee gezellige kerstdagen. Wees voorbereid op een hoop foto’s, voornamelijk van eten…

Kerstavond

Bij het vieren van Kerstmis mag kerstavond natuurlijk niet ontbreken. We vieren dit bij de broer van mijn vriend. Als diner staat gourmetten op het programma waarbij iedereen iets meeneemt. Ik heb twee salades en kruidenboter gemaakt. Het is een geslaagde avond met lekker eten, een glaasje heerlijke rode wijn en heel fijn gezelschap.

img_0726 img_0723 img_0730

Eerste kerstdag

De dag begint thuis met een gezamenlijk ontbijt van zelfgemaakte chocolade croissants. Dit in combinatie met een Harry Potter film maakt de ochtend helemaal compleet. Natuurlijk krijgen mijn katten ook een kerstcadeautje. Daarna ben ik weer even de keuken ingedoken om een hapje voor het diner die middag voor te bereiden.

fullsizerender img_0731 img_0735

Want aan het begin van de middag worden we bij mijn familie verwacht. Iedereen maakt een klein hapje wat resulteert in een 14-gangen diner (tja, ik heb nu eenmaal een grote familie :p). Het is een lange maar erg gezellige middag en avond. Tussendoor spelen we spelletjes (Skip-bo en de Betoverde Doolhof (jeugdsentiment)) en we krijgen een kleinigheidje van Rituals.

img_0740 img_0742 img_0743 img_0744 img_0745 img_0747 img_0748 img_0749 img_0750 img_0751 fullsizerender img_0755 img_0756 img_0759 img_0760 img_0761 img_0762

Tweede kerstdag

Na lekker lang te hebben uitgeslapen ben ik de dag gestart met een normaal ontbijt: yoghurt met een appel en een handje müsli. Aan het begin van de middag maken we een wandeling met de familie van mijn vriend. Het is heerlijk weer en ik geniet enorm. Daarna volgt een lunch van soep met stokbrood bij mij thuis. ’s Avonds komen we weer samen bij de ouders van mijn vriend. We pakken cadeautjes uit met zijn allen en eten daarna een 3-gangen diner welke bestaat uit een garnalencocktail, mosselen met frietjes en salade en Tiramisu (de lekkerste die ik ooit gegeten heb!). Het smaakt allemaal heerlijk. Ik sluit de avond af met het lezen van een boek in bed.

fullsizerender fullsizerender img_0768 img_0769 img_0771 img_0772 img_0774 img_0775

Hoe hebben jullie Kerstmis gevierd dit jaar?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.