Boekrecensies

Gelezen boeken juli t/m december 2018

In juli schreef ik een blogpost over de boeken die ik in het eerste halfjaar van 2018 heb gelezen. De tweede helft van het jaar was gelukkig iets minder druk. Ik heb in totaal 8 boeken kunnen lezen. Welke boeken dit zijn en wat ik ervan vond, lees je in dit artikel. 

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?*

De laatste keer dat ik een boek van Jill Mansell heb gelezen was in 2015. Ik moet echt vaker boeken van haar lezen want ‘Lang leve de liefde’ was weer een heerlijk boek om te lezen. Jill gebruikt altijd veel verschillende personages in haar verhalen. Voor sommigen is dit niet fijn maar ik vind het niet verwarrend. ‘Lang leve de liefde’ is weer een echte feel good roman.

Piste Alarm – Linda van Rijn

De skivakantie van Renske en Sven Donkervoort in het Oostenrijkse Kirchberg slaat om in een nachtmerrie als hun vierjarige zoon Marius tijdens de skiles verdwijnt. Een grote zoekactie levert niets op en rechercheur Gunter Wolfsberg van de lokale politie ziet zich geconfronteerd met een lastige zaak. De verdwijning vertoont opvallend veel gelijkenissen met een nooit opgeloste verdwijning van twintig jaar geleden. Het spoor leidt de politie naar een oude bekende. Maar dan werpen een onverwachte bekentenis en een schokkende vondst een heel ander licht op de zaak.*

Mijn eerste boek van Linda van Rijn en ik ben blij verrast. Ondanks dat ik al wist wie ‘de dader’ in het verhaal was. Ik zou graag meer boeken van haar lezen. De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl en het verhaal is niet heel lang waardoor het boek fijn is voor tussendoor.

Voor mij – Jojo Moyes

In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben… Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?*

‘Voor mij’ is het vervolg op ‘Voor jou’ en ‘Een leven na jou’. Over de eerste twee boeken schreef ik al eerder een review. Dit derde deel vond ik leuker dan deel twee. Eindelijk pakt Lou de draad weer op en gaat ze een nieuw avontuur aan. 

Triptiek – Karin Slaughter

Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt speciaal agent Will Trent van het Georgia Bureau ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. Hij krijgt hulp van rechercheur Michael Ormwood, een arrogante en driftige veteraan, en diens oude geliefde Angie Polaski. De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in Michaels achtertuin een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht…*

Weer een spannende Karin Slaughter. Ik word vrolijk als ik me bedenk hoeveel boeken ik nog van haar kan lezen. Ze zijn tot nu toe stuk voor stuk enorm spannend en moeilijk weg te leggen. 

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Kluun

Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.

– Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
– Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal. 
– Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.*

Dit boekje heb ik jaren geleden al gelezen. Maar tijdens mijn zwangerschap heb ik het er nog eens bij gepakt. Doordat ik het zwanger zijn nu zelf mee maakte, was er veel herkenning. Meerdere keren heb ik hardop zitten lachen. Ik heb mijn man het boekje aangeraden maar hij is niet zo’n lezer. Dus mocht je zwanger zijn, dan dit boekje echt even lezen. Het is maar heel dus en dus zo uit.

Versplinterd – Karin Slaughter

Abigail Compano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst wordt geconfronteerd met een insluiper die haar dochter gegijzeld houdt, komt er een ongekende kracht in haar naar boven. Een kracht die de insluiper fataal wordt… Will Trent, speciaal agent van het criminele arrestatieteam van Georgia, wordt aangesteld om het onderzoek te leiden. Maar al snel blijkt dat er heel wat meer op het spel staat dan Trent ooit had kunnen vermoeden.*

Omdat ik al haar boeken tot nu toe zo spannend vind, kon ik niet lang wachten en heb ik meteen het tweede deel van de Will Trent serie uit de bibliotheek meegenomen. Wederom een erg spannend boek!

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.*

Even iets anders. Dit boek valt onder het genre ‘zelfhulpboeken’. Je ziet ze steeds meer. En het is niet zo dat deze boeken problemen kunnen oplossen, maar ze bieden je een andere kijk op problemen. Wat je hiermee doet is aan jezelf. Ik vind het altijd heel verfrissend om zo’n boeken te lezen. Van dit boek had ik persoonlijk wat meer verwacht. Maar de voorbeelden die beschreven worden zijn wel erg raak.

Instaproof – Kirsten Jassies en Joyce Nafzger

In Instaproof geven Insta-experts @kirstenjassies en @joycenafzger antwoord op al jouw brandende Instagramvragen. Instaproof is dé Instagramgids die insta(nt) succes voor ie-de-reen haalbaar maakt, of jij nou een lokale bakkerij (met fan-tas-stische croissants) runt of het nieuwste online mode-icoon (hallo Anna Wintour 2.0!) wil worden. Het boek staat bol van de praktische tips & tricks, naar bevat ook boek inspirerende succesverhalen van Nederlandse Instagrammers. Kriebels om je Instagram te upgraden gegarandeerd!*

Mijn laatste boek van 2018 is een boek over Instagram. Mocht je meer willen weten over algoritme of het krijgen van meer volgers en likes? Lees dan dit boek. Er staan veel handige tips in. 

Zo, dat was het voor 2018. Op naar een nieuw leesjaar! Welke boeken heb jij in 2018 gelezen?

Liefs, Michelle

 

*De samenvattingen zijn van bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.