RECEPT | Gepofte-granenblokjes

Ken je die ontbijtgranen van gekarameliseerde gepofte tarwekorrels? Die waren vroeger mijn favoriet. Geen idee of ze ze nog verkopen. Maar toen ik laatst boodschappen deed en in de schappen allerlei gepofte rijst en tarwe zag liggen, moest ik aan vroeger denken. Ik bedacht dat ik iets wilde maken met deze gepofte granen. En dan niet zo ongezond als de ontbijtgranen die ik vroeger at. Ik vond meteen een recept op de website van Allerhande. Deze gepofte-granenblokjes zijn super simpel, snel en lekker.

Ingrediënten:

  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el 100% pindakaas
  • 25 gram gepofte rijst
  • 25 gram gepofte durum tarwe

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 minuten doorkoken en haal van het vuur.
  2. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snufje zout erdoor.
  3. Meng de gepofte rijst en gepofte durum tarwe erdoor.
  4. Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er circa 2 cm boven de randen uitsteekt.
  5. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 minuten in de koelkast om hard te laten worden.
  6. Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd de gepofte-granenblokjes met een scherp mes in gelijke stukken.

Neem de gepofte-granenblokjes mee in je lunchbox of maak ze als lekkernij voor als er bezoek komt. Je kunt ze het beste ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze steviger. Enjoy!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: