GIRLS NIGHT OUT: Wine tasting

foto

Samen met twee vriendinnen heb ik onlangs mijn eerste ervaring gehad met wijnproeven. Het was een gezellige en lekkere ervaring!

De wijnproeverij vond plaats bij ‘Het Wijnstation’ in Schinnen (www.hetwijnstation.eu). We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer en gastvrouw. Ook de huiskat zat bij het ontvangstcomité en ik – als kattenliefhebber – kon het natuurlijk niet laten de kat even te aaien :-). Vervolgens mochten we plaats nemen aan een lange tafel. We waren ruim op tijd en dus als eersten daar. Later volgden nog acht andere beginnende wijnproevers.

Op tafel stonden voor iedereen drie glazen: voor witte wijn, rode wijn en water. Verder waren er al een aantal kleine koude hapjes opgediend (kaasblokjes, witte druiven, stokbrood, olijven en prikkertjes met tomaat, mozzarella en basilicum). De tafel zag er in ieder geval al sfeervol uit.

De gastheer gaf een korte introductie over het bedrijf en vertelde ons wat we van de avond konden verwachten. We kregen in totaal zes wijnen om te proeven (drie witte en drie rode wijnen). Daarbij mochten we genieten van bijpassende hapjes. Tussendoor kregen we korte filmpjes te zien over de druiven waar verschillende wijnen van gemaakt worden. Deze filmpjes werden gepresenteerd door John Cleese.

Er werd ons uitgelegd hoe we aan de wijn moesten ruiken voordat we begonnen met het proeven van de wijn. Ik had me nog nooit eerder zo met de geur van wijn bezig gehouden. Het bleek erg leuk om geuren uit de wijn te herkennen. Daarna kwam het proeven van de wijn (en dat was nog leuker ;-)). We hebben echt heerlijke wijnen mogen proeven. Tussendoor kwam de gastheer zelfs nog met een zevende wijn. Een witte zoete wijn. Ik ben normaal niet van de witte zoete wijnen maar deze, gemaakt door een wijnmaker uit Nijswiller, was echt verrukkelijk. Heel zacht en licht zoet. Twee van de zeven wijnen waren niet helemaal mijn smaak. Maar hé, smaken verschillen.

Naast het wijnproeven, hapjes eten en alle uitleg hebben we ook nog gezellig gekletst en veel gelachen. Kortom, het was een super avond! Een tweede wijnproeverij staat al op de planning 😉

Liefs,

Michelle

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: