Hardlopen Sport

Hardlopen | Een nieuw begin

running

Vanwege een heupblessure heeft het hardlopen de afgelopen 8 weken op een laag pitje gestaan. Mijn rechterheupspier is altijd verzwakt geweest maar pas toen ik in 2013 begon met hardlopen merkte ik dat het echt niet goed zat. Ik heb mijn heup echter nooit eerder laten nakijken. Tot dat ik sinds het begin van dit jaar na elke hardlooptraining steeds mank liep en veel mensen in mijn omgeving zeiden dat ik eens naar een fysiotherapeut moest gaan. Ik, zo eigenwijs als ik ben, wilde wachten tot na Maastrichts Mooiste.

Ik heb de 16,1 kilometer van Maastrichts Mooiste vrijwel ongetraind uitgelopen (8,5 kilometer was mijn langste duurloop ooit). Tot ruim drie dagen na Maastrichts Mooiste heb ik vanwege de pijn in mijn heup als een oud vrouwtje rondgelopen. Uiteindelijk heb ik toch contact opgenomen met de fysiotherapeut. Na onderzoek kwam hij erachter dat mijn rechterheupspier verzwakt en verkort is waardoor mijn bekken een beetje scheef is gaan staan. Ik doe nu dagelijks rekoefeningen en regelmatig krachtoefeningen om de spier te versterken. Ook heb ik met mijn fysiotherapeut oefeningen gedaan om de spier te verlengen (en ik kan jullie vertellen dat dat niet prettig is).

Laatst, tijdens een sportsessie bij mijn personal trainingscentre, trok ik een sprintje en schoot het meteen in mijn heup. Ik heb twee dagen weer flinke pijn gehad. Toen beseft ik dat ik het beter niet kon forceren. Ik moet weer bij het begin beginnen en langzaam opbouwen. Afgelopen donderdag liep ik sinds 8 weken mijn eerste 2K met een pauze halverwege. Ik voel dat ik conditioneel veel meer kan maar mijn heup houdt me tegen. Van de ene kant was ik teleurgesteld maar ik ben EINDELIJK weer gaan hardlopen en dat voelde super.

Nu ligt de focus dus op het lopen van korte afstanden in een rustig tempo. Meer zit er op dit moment niet in…helaas. Ik hoop dat ik me over niet al te lange tijd weer kan inschrijven voor een hardloopwedstrijd en ik hoop vooral dat ik ooit helemaal pijnvrij kan hardlopen.

Liefs,
Michelle

1 thought on “Hardlopen | Een nieuw begin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.