hartig brood
Avondeten Bakrecepten Lunch Recepten

Hartig brood met kaas en kruiden

Ik hou van hartig! Meer dan van zoet. Dit hartig brood met kaas en kruiden is dan ook een recept dat precies in mijn straatje valt. Ik wilde restjes kaas opmaken en besloot er een hartig brood mee te bakken. Voor de frisheid heb ik stukjes paprika toegevoegd. Dit recept is ideaal voor allerlei andere restjes. Probeer het gewoon uit zou ik zeggen. Ik eet het hartig brood bij een lekkere kom soep maar ook bij een salade lijkt het me heerlijk.

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 2 eieren
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 zoete puntpaprika, in kleine stukjes
  • 100 gram 30+ kaas, in kleine blokjes
  • 2 el provinciaalse kruiden
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het meel met de bakpoeder.
  3. Voeg de eieren en de amandelmelk toe en meng dit met een vork tot een beslag.
  4. Doe het gebroken lijnzaad, de paprika, de stukjes kaas, het zout en de kruiden erbij en roer goed door.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strooi eventueel een beetje geraspte kaas over de bovenkant.
  6. Bak het hartig brood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Het is klaar als een satéprikker er droog uitkomt.

Je kunt ontzettend veel variëren met dit recept. Heb je graag vlees dan kun je stukje ham toevoegen aan het beslag. Ook olijven of zongedroogde tomaat zijn erg lekker! Toch meer een liefhebber van zoet? Kijk eens tussen deze recepten.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.