Recepten Voeding

Gezonde voeding | Eat Clean November update #4

Eat Clean November update #4

Het is vandaag 1 december dus het is tijd voor de laatste update van Eat Clean November!

Alweer een maand voorbij! Hier komen de gerechtjes van afgelopen week (de blog foto van links naar rechts):

Geroosterd speltbrood met geitenkaas: Heel simpel maar oh zo lekker…

Moussaka: Mijn huisgenoot maakte deze moussaka. Moussaka is een Griekse ovenschotel met aubergine, gehakt, aardappel, kruiden en bechamelsaus. Heel calorierijk dus maar wel ‘clean’.

Havermoutpap met banaan, blauwe bessen en kaneel: Naast de havermoutpap met alleen banaan maak ik ook wel eens deze variant. De blauwe bessen erbij smaken echt heel goed.

Paella: Ook door mijn huisgenoot gemaakt. Heerlijk met kip, chorizzo en zeevruchten.

Choco chip & granen reep van Leev: Deze biologische reep eet ik wel eens tussendoor. Er zitten geen E-nummers maar wel wat suiker in. Dus voor af en toe kan het geen kwaad. Er zijn meerdere smaken maar deze met chocolade vind ik persoonlijk het lekkerst.

Biologische yoghurt: Heerlijke yoghurt zonder E-nummers maar met toevoeging van suiker. Tja..soms moet je een keuze maken.

Gemengde rauwkost salade: Als lunch op het werk gemengde rauwkost in het bedrijfsrestaurant gehaald. Blijft toch lekker en makkelijk.

Speltcrackers met gekookt ei: Ook zoiets simpels. Gekookt ei smaakt overal lekker op naar mijn mening 😉

Kip met salade en gekruide aardappeltjes uit de oven: Dit at ik bij familie. En het smaakte me wederom heel goed.

Optimel Griekse yoghurt: Ik heb een hele tijd alle verpakkingen van de zuivelafdeling gecheckt op wat er allemaal in de zuivel zit. Bijna alle vruchtenyoghurt bevat suiker. Alleen die van Optimel niet. En wat E-nummers of rare toevoegingen betreft heeft Optimel er ook weinig. Wil je geen suiker én geen E-nummers, dan kun je geen vruchtenyoghurt eten uit de supermarkt. Ik maakte voor mezelf de keuze dat wel af en toe te doen. Ik wisselde tussen Optimel yoghurt en de Puur en Eerlijk vruchtenyoghurt of kwark van de AH.

Bietensalade: Ik ben de laatste tijd gek op bietensalades. Deze kocht ik bij de AH.

Gezonde gevulde speculaas: Dit recept wilde ik maken om uit te proberen. Helaas is het niet helemaal naar mijn smaak geworden. Dus ik wil nog wat aanpassingen doen en het recept dan opnieuw proberen.

Omelet met paprika, ui en mozzarella: Een makkelijk en gezond recept (op de mozzarella na). Maar om toch een vollere maaltijd te eten (ik moest tot laat werken) koos ik voor wat mozzarella op het omelet.

Rijstwafel met pindakaas en banaan: Daar is ie weer! Ja hoor, ik ben verslaafd aan deze combinatie :p

Griekse quinoasalade: Weer een quinoasalade van de AH. Dit keer met een ciabatta broodje erbij omdat ik mega honger had…

Quacamole met organic tortilla chips: Voor de vrijdagavond koos ik voor een gezondere snack. De zelfgemaakte quacamole maakte ik met 2 rijpe avocado’s, 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, een kleine ui, 1 teen knoflook en naar smaak koriander, citroen, peper en zout. Ik gooide alles in een blender. Maar je kunt er ook voor kiezen om het te prakken en roeren voor een andere structuur van de quacamole. De tortilla chips kocht ik bij de natuurwinkel.

Wat zijn mijn ervaringen na de afgelopen maand?

  • Ik heb duidelijk minder buikpijn en maagpijn gehad dan voorheen;
  • Geen opgeblazen gevoel meer door het gezonde eten;
  • Ik ben afgekickt van energiedrankjes;
  • Ik voel me fitter en gezonder;
  • Ik heb minder trek in ‘slecht’ eten;
  • Ik ben 4,2 kg afgevallen;

Ik heb een heerlijke eet maand gehad. En ik ben van plan hier gewoon mee door te gaan want het bevalt me wel. Jullie kunnen dus nog af en toe lekkere en gezonde recepten verwachten. Hoe is het bij jullie gegaan?

In december komt er geen nieuwe challenge. Wel heb ik veel leuke ideeën voor blogjes over de feestdagen die voor de deur staan. So, stay tuned!

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.