Avondeten Lunch Ontbijt Recepten Voeding

Gezonde voeding | How to meal preppen

HEALTH meal preppen

Steeds vaker doe ik aan ‘meal preppen’. Prep komt van het Engelse werkwoord to prepare. ‘Meal preppen’ betekent dus: het voorbereiden van maaltijden. In een gezonde levensstijl is voorbereiding van belang. Immers, als je alles goed voorbereidt ben je minder geneigd te kiezen voor ongezond eten.

Meestal maak ik tijdens het koken van mijn avondmaaltijd al mijn ontbijt, lunch en snacks voor de dag erna klaar. En af en toe op een vrije zondag sta ik wat langer in de keuken om bijvoorbeeld een gezonde soep te maken of bananenbrood te bakken.

Graag geef ik jullie wat tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan met ‘meal preppen’:

  • Bedenk een dag van te voren al wat je de dag erna gaat eten.
  • Kook tijdens het avondeten iets meer of maak bijvoorbeeld een salade voor de dag erna als je toch moet wachten tot het avondeten klaar is.
  • Maak op zondag een fruitsalade waar je een aantal dagen mee vooruit kunt.
  • Schaf kunststof bakjes aan in verschillende maten. Ik vind de Sistema bakjes erg handig maar heb ook altijd ‘wegwerp’ bakjes in huis (beide bij de Makro gekocht).
  • Maak als je tijd hebt een grote portie soep, bami, nasi of pastasaus. Vries dit in porties in en je hebt altijd een gezonde maaltijd in huis als je minder tijd hebt om te koken.
  • Mijn favoriete lunch voor op het werk is couscous salade ((spelt) couscous, komkommer, cherrytomaatjes, paprika en een beetje feta). Heerlijk!
  • Gezonde tussendoortjes die ideaal zijn om in porties in te vriezen: kwarkbolletjes, appel-cranberry cake en bananenbrood.
  • Maak vaker wraps! Ik heb altijd wraps in mijn vriezer liggen en ik beleg ze graag met light kruidenkaas, sla of komkommer en gerookte zalm. Maar ook light roomkaas, sla, kipfilet en appel is erg lekker. Genoeg opties en lekker voor de afwisseling (in plaats van altijd maar boterhammen mee te nemen naar het werk).

Ik hoop dat jullie met deze tips al een start kunnen maken 🙂

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.