Hardlopen Sport

Het is tijd voor een nieuwe sportieve uitdaging

Ik heb besloten na ruim 2,5 jaar bij mijn huidige sportschool te stoppen. Een moeilijke keuze. Maar na een aantal maanden twijfelen heb ik de knoop toch doorgehakt.

Waar het 2,5 jaar geleden begon

Begin 2015 ben ik met veel enthousiasme gestart bij VHealth. Ik had een stok achter de deur en begeleiding nodig. Twee keer in de week trainde ik in een gezellige groep met alleen maar vrouwen van allerlei leeftijden waarbij ik voor het eerst leerde met gewichten om te gaan. Techniek stond centraal. In die tijd heb ik dan ook veel geleerd. In combinatie met gezond eten viel ik in die periode 10 kg af.

Na ruim een jaar wilde ik wat meer uitdaging in de trainingen dus stapte ik over naar de VCross groep. Drie keer in de week trainde ik in een leuke, grotere en soms gemengde groep. Het waren vaak explosieve trainingen en ik heb dan ook zeker mijn grenzen leren kennen. Het is goed om af en toe je comfort zone te verlaten en te zien waar je toe in staat bent.

Maar een paar maanden geleden begon er iets aan me te knagen. Ik heb toen mijn gedachten op een rijtje gezet en ik kwam erachter dat ik vooral het trainen op flexibele tijden miste. Tijd is kostbaar en ik wil het daarom zo goed mogelijk benutten. Ook heb ik het gevoel dat ik weer ‘op eigen benen’ wil staan. Met de kennis en ervaring die ik nu heb wil ik mijn eigen trainingen kunnen bepalen.

Maar wat dan nu?

Op dit heb ik me nog niet aangemeld bij een andere sportschool, maar ik heb er wel eentje in gedachten. Hier zal ik minder persoonlijke begeleiding krijgen, maar daardoor is het natuurlijk wel goedkoper. Ik wil me hier aanmelden en in overleg een trainingsschema opzetten welke ik om de vier/vijf weken wil wisselen. En heb ik een keer zin in een andere training, dan doe ik iets anders. Ik wil me er niet op vast pinnen, ook al weet ik dat dat het beste resultaat zal opleveren. Voor mij is het het belangrijkste dat ik er plezier in blijf hebben. Of ik de discipline kan opbrengen om zonder een stok achter de deur te gaan sporten? Daar zal ik zelf achter moeten komen. Maar ik wil het in ieder geval geprobeerd hebben.

Tot dat ik me – waarschijnlijk per 1 oktober – aanmeld bij de andere sportschool, ga ik verder met hardlopen. Want dat heb ik zes weken geleden ook weer opgepakt. Het is even wennen maar het gaat goed en ik heb geen last meer van mijn knie.

Tot zover mijn persoonlijke sport update 😉

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.