Restaurant tips

HOTSPOT | De Naamse Steen Wijnandsrade

Vlakbij het dorp waar ik opgegroeid ben, ligt De Naamse Steen. Een monumentale hoeve waar je heerlijk kunt lunchen. Ik zal je vertellen waarom De Naamse Hoeve echt een hotspot is.

Heerlijk vertoeven

Op de binnenplaats van de hoeve is het heerlijk vertoeven op het terras. Bij slecht weer kun je binnen in het zogenoemde schaftlokaal gezellig zitten. Eigenaresse Brenda is gastvrouw en bakt ook heerlijke vlaaien en taarten. Eigenaar Fer staat in de keuken om de lekkerste lunchgerechten klaar te maken. Samen hebben ze een onwijs goed concept neergezet op deze mooie plek in Zuid-Limburg.

Naast lunchen kun je hier ook overnachten. Van de voormalige hooizolder is namelijk een vakantiewoning gemaakt. En regelmatig hebben ze leuke activiteiten op de agenda staan zoals speciale dineravonden en ze doen mee aan Open Monumentendag.

Seizoensgebonden lunchkaart

Op de website van De Naamse Steen vind je geen menukaart. Dit komt omdat de gerechten gemaakt worden van streek- en seizoensgebonden producten. De kaart kan daardoor dagelijks wisselen. Maar er staan altijd lekkere gerechten op het menu. Zo heb ik al mogen genieten van een salade caprese, een kaasplankje met kazen uit de streek en een overheerlijke tomatensoep. De zelfgemaakte limonades zijn ook aan te raden en vraag ook zeker naar het eigengemaakte gebak.

De Naamse Steen is zeker een bezoekje waard. Ideaal als tussenstop als je in de buurt aan het wandelen bent. Ze zijn overigens tot medio oktober gesloten vanwege zwangerschapsverlof. Op hun Facebook pagina wordt te zijner tijd de openingsdatum bekend gemaakt. Wel zijn ze aanstaande zondag 15 september open op de Open Monumentendag.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.