Hotspots Voeding

HOTSPOT | Eterij de Proosdij Meerssen

Soms willen we even ontsnappen aan de drukte in Valkenburg. Dan gaan we bijvoorbeeld wandelen in een nabij gelegen dorp. En bij een wandeling hoort dan ook een lekkere lunch. Vorig jaar hebben we Eterij De Proosdij in Meerssen ontdekt, gelegen op de markt tegenover de Basiliek. Een erg positieve ervaring!

Sfeervol

Als je De Proosdij binnen komt, voelt het meteen prettig. Je wordt vriendelijk ontvangen en de ruimte is sfeervol ingericht. Er is een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Zelfs aan de vegetariërs is gedacht. Ik ben fan van de clubsandwich met gerookte zalm en tonijn. En ook de salade Val Dieu is in de smaak gevallen. Naast deze redelijk standaard gerechten zijn er op de menukaart ook gerechten te vinden die je niet zo vaak ziet zoals quinoa salades en Poké sushi bowls. Voor ieder wat wils dus! En bij goed weer kun je genieten van de zon op het terras met uitzicht op de Basiliek van Meerssen onder het genot van een glaasje wijn.

Speciale gelegenheden

Bij Eterij De Proosdij in Meerssen kun je naast lunch en diner ook terecht voor het organiseren van een feestje of voor een zakelijke bijeenkomst. In de kelder is een gastro- en wijnbar. Hier kun je genieten van allerlei wijnen, speciaal biertjes en cocktails met – uiteraard – lekkers hapjes. De gastro- en wijnbar is trouwens ideaal voor een besloten feestje.

Ben je in de buurt van Meerssen? Maak dan een heerlijke wandeling in de omgeving en ga daarna lekker eten bij de Proosdij.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.