Ik doe mee aan een leesmarathon! | #OhMyBookathon

As we speak zit ik midden in een leesmarathon. Mijn eerste leesmarathon ooit!

De leesmarathon wordt georganiseerd door Lisanne van Oh My Book. In dit geval wordt het dan ook de OhMyBookathon genoemd (het is afgeleid van het Engelse woord readathon). Ik had tot voor kort nog nooit gehoord van een readathon, waarbij je zoveel mogelijk leest in een bepaalde tijd. Normaal gesproken doe ik twee à drie weken over een boek. Deze leesmarathon zou me wel eens kunnen helpen met het bewust bezig zijn met meer lezen. Ik heb me dus meteen ingeschreven.

De OhMyBookathon duurt 6 dagen, van donderdag 10 augustus tot en met dinsdag 15 augustus. Op de Facebook pagina zag ik donderdagochtend dat de echte diehards midden in de nacht al zijn begonnen met lezen. Over deze optie had ik niet eens nagedacht. Ik was immers aan het slapen en ik moest weer vroeg op om naar mijn werk te gaan. Een echte diehard ben ik dus duidelijk niet. Maar iedereen doet dit op zijn eigen manier. Ik heb dus in de avond na alle verplichtingen en na het avondeten mijn leesboek erbij gepakt. Ik vond het heerlijk om geen tv te kijken of met mijn telefoon bezig te zijn.

De boeken die ik het gekozen voor deze leesmarathon zijn:

  • Tess Gerritsen – Sneeuwval
  • Loes den Hollander – Troostkind
  • Paolo Giordano – De eenzaamheid van de priemgetallen
  • Kate Morton – De vergeten brief

We zitten nu op de vierde dag van de OhMyBookathon. Het boek van Tess Gerritsen heb ik al uitgelezen. Super spannend boek. Een review volgt nog. Op dit moment ben ik het boek van Paolo Giordano aan het lezen. Hopelijk krijg ik die ook nog uit en kan ik verder lezen in ‘De vergeten brief’. Hier was ik al eens eerder in begonnen maar het boek ligt inmiddels al een tijdje onaangeroerd op mijn nachtkastje. Ik heb vier boeken gekozen maar ik denk niet dat ik het ga redden ze allemaal uit te lezen. Ik sta er al van te kijken dat ik ‘Sneeuwval’ in twee avonden en een ochtend uit had. We zullen wel zien hoe ver ik kom.

Wish me luck en tot over een paar dagen 🙂

Liefs,
Michelle

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: