Hardlopen Sport

Loop ik nog hard? | Update maart 2017

In de laatste blogpost van 2016 kon je lezen dat het hardlopen op een laag pitje stond in verband met een vervelende knieblessure. Ik mocht van mijn fysiotherapeut niet hardlopen. We zijn inmiddels bijna drie maanden verder. Hoe gaat het er nu mee?

Ik ben officieel klaar met fysiotherapie en ook hardlopen mag weer (jeeey!). Toen ik de eerste keer weer ging hardlopen voelde dat mega onwennig. Mijn knie had het er zwaar mee en bij elke stap voelde het alsof mijn knie het ging begeven. Een heel raar en eigenlijk onbeschrijfelijk gevoel. Ik zal weer van voren af aan moeten beginnen. Korte afstanden, een rustig tempo en goed blijven luisteren naar mijn lichaam. Inmiddels zijn we een aantal runs verder en elke keer voelt het iets beter.

Op dit moment loop ik ongeveer één of twee keer in de week hard, meestal tussen de 3 à 4 kilometer. Ik waag me nog niet aan duurlopen en daarom zijn het altijd intervaltrainingen waarin ik hardlopen afwissel met wandelen. Daarnaast sport ik twee of drie keer in de week bij mijn sportschool.

Ik bereid me nu voor op de Caveman Run in Valkenburg aan de Geul. Dat is een obstakel run waar ik al twee keer eerder aan mee heb gedaan. Verder zou ik ook heel graag een gewone hardloopwedstrijd lopen dit jaar. Maastrichts Mooiste zou een goed idee zijn als ik niet de dag van te voren terug zou komen van Australië (hallo jetlag…). Wat me super gaaf lijkt is om in september mee te doen aan Run Disney Paris, een hardloopwedstrijd door Disneyland in Parijs (de 5K of 10K). Maar daar hangt natuurlijk een groter prijskaartje aan en daarnaast lijkt me dat het leukste om samen met iemand te doen. Dan is bij mij in de buurt nog de Marathon Meerssen in oktober. De 5K of de kwart marathon is een optie. Minder gaaf dan Run Disney Paris maar wel goedkoper en een mooie route door de Limburgse natuur.

Ik heb nog even de tijd om daarover na te denken en die tijd heb ik al helemaal nodig om te trainen. Mocht je nog leuke tips hebben voor andere hardloopwedstrijden dan hoor ik het graag.

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “Loop ik nog hard? | Update maart 2017”

  1. O Disney wilde ik ook graag lopen maar inderdaad die prijs! Ik ga de urban trail van Maastrichts Mooiste doen en dan ook weer de Caveman Run (al Twijfel ik daar nog een beetje over). En wie weet wat ik nog voor iets leuks tegen KOM!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.