EVENT: Masterclass ‘Van Blog naar Business’ | Bloggers at Work

Na lang nadenken en volledig buiten mijn comfort zone schreef ik me in voor de Masterclass van Blog naar Business. Dit event werd georganiseerd door Bloggers At Work en vond plaats in The Hoxton Hotel in Amsterdam. Afgelopen zondag was het zover. Hierbij een verslag van deze spannende maar leuke dag.

Op weg naar Amsterdam

Wonende in het zuiden van Nederland is het altijd een hele reis om in Amsterdam te komen. Deze reis blijkt nog langer te zijn door werkzaamheden aan het spoor tussen Sittard en Weert. Volgens de NS reisplanner zou ik 3,5 uur (!) moeten reizen. No way, dat is echt mega lang. Mijn vriend komt met een goede oplossing. Ga met de auto naar Weert en van daaruit met de trein. Dan is de reistijd ‘maar’ twee uur en twintig minuten. Zo gezegd zo gedaan.

Op het nippertje zit ik in de Intercity naar Amsterdam Centraal (iets met een eerste ervaring met P+R). De trein komt met een beetje vertraging aan in Amsterdam. Dus ik ben al snelwandelend door de drukte in het centrum naar The Hoxton Hotel gelopen. Het is hooguit 15 minuten lopen, maar ik wil liever te vroeg dan te laat aankomen.

The Hoxton Hotel

Op Instagram zie ik vaak de mooiste interieur foto’s van The Hoxton voorbij komen. Maar in real life is het nog veel mooier. Een vriendelijke jongen uit de bediening wijst me de weg naar The Apartment, een mooie huiselijke ruimte waar evenementen en feestjes gehouden kunnen worden. Een beetje nerveus loop ik het appartement binnen. Ik begroet de meiden die al aanwezig zijn, hang mijn jas op en neem iets te drinken uit de koelkast (hoezo huiselijk ;-)).

De Masterclass

Even later komt Dianne Meijer – oprichtster van Bloggers At Work – naar me toe. Ze geeft me een hand en wijst me de ruimte waar de masterclass gehouden wordt. Er zitten al meerdere meiden aan de grote tafel. Ik installeer me op een vrije plek. Iedereen is stil en wacht geduldig af. Steeds meer meiden schuiven aan en er ontstaan wat gesprekken. Ik klets kort met de personen naast mij. Kort daarna kan de masterclass beginnen. Voor ons ligt een notitieboekje en een pen om aantekeningen te maken. Dianne geeft ons heel veel informatie, tips en tricks over hoe we van onze passie in de toekomst een business kunnen maken. Ook Marjolein van den Broek (sneakersandsmoothies.com) is te gast en leert ons alles over het creëren van een goede content. Tussendoor worden er vragen gesteld en praktijkvoorbeelden gegeven.

De masterclass loopt wat uit maar een kleine borrel achteraf kan natuurlijk niet ontbreken. Onder het genot van een hapje en een drankje (verzorgt door The Hoxton) kletsen we na. Het is vooral erg leuk om te praten met vrouwen die dezelfde passie hebben en om ervaringen te kunnen delen. In tegenstelling tot de eerste 5 minuten voel ik me inmiddels helemaal op mijn gemak. Helaas kan ik niet al te lang blijven omdat ik nog een aantal uurtjes in de trein moet vertoeven. Eenmaal in de trein op weg naar huis gaan alle indrukken nog door mijn hoofd. Ik heb veel geleerd en heb het enorm naar mijn zin gehad.

Nu denk je misschien: ‘Bloggen is toch haar hobby en niet haar werk?’ Dat is ook nog steeds zo. Maar ik vind het gewoon heel leuk om er meer over te leren, nieuwe ervaringen op te doen en mensen in deze ‘business’ te leren kennen. Het geeft me energie en het houdt me creatief. Met een ervaring rijker ga ik nu dus lekker verder met bloggen 🙂

Liefs,
Michelle

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: