Persoonlijk

Mijn blog viert haar 4e verjaardag!

De maand oktober is inmiddels begonnen. Toch wil ik nog even stilstaan bij een belangrijke mijlpaal in september. Mijn blog bestaat namelijk vier jaar! En een extra leuk feitje: dit is mijn 300ste artikel 🙂

Mijn blog ‘carrière’ tot nu toe

2014-2016

Als ik terug kijk naar mijn vierjarige blog carrière kan ik zeggen dat deze bestaat uit ups en downs. Het is een hobby en ik heb helaas niet altijd de tijd om te bloggen ook al zou ik dat graag willen. Toch vind ik dat deze mijlpaal gevierd mag worden. Want naast de downs waren er zeker ook ups.

In september 2014 ben ik mijn blog gestart via een WordPress account. Ik heb me alles zelf eigen gemaakt en voelde meteen het plezier en de creativiteit opborrelen. Dit is na vier jaar nog steeds het geval. Zodra ik mijn laptop open en begin te typen komen de ideeën vanzelf. Daarom weet ik ook dat dit mijn passie is. Hier haal ik energie uit.

Tussendoor ben ik een paar keer gewisseld van layout op mijn website. Zoals ik ouder word en verander in mijn leven, zo verandert mijn blog met mij mee. Ook de inhoud van de artikelen verandert met mij mee. In 2015 en 2016 schreef ik veel over sporten en hardlopen. Later ben ik meer persoonlijke artikelen gaan schrijven. De onderwerpen reizen, lezen en voeding komen regelmatig terug en zijn een vast onderdeel geworden van mijn blog.

2017

Dit was mijn beste blog jaar. In februari 2017 ben ik overgestapt op mijn eigen domein: mijnreisdoorhetleven.nl. Hier ben ik nog altijd super blij mee. Vanaf dat moment ben ik alle statistieken gaan bijhouden met Google Analytics. Zo kwam ik te weten dat in 2017 mijn blog bijna 4000 keer werd bezocht en er ruim 12000 paginaweergaven waren. Een mooie prestatie.

2018

Dit jaar begon niet zo best op persoonlijke vlak. Ik schreef hierover in dit artikel. Ik moest een stapje terug doen. Uiteindelijk ben ik er redelijk snel bovenop gekomen. Daarna volgden onverwachts enorme hoogtepunten: ik ging trouwen en bleek in blijde verwachting te zijn. Deze onwijs mooie veranderingen hebben er wel voor gezorgd dat mijn blog op een laag pitje bleef staan. Van de ene kant vond ik dit ontzettend jammer, maar ik heb er zoveel waardevols voor terug gekregen.

Wel heb ik dit jaar voor het eerst in mijn blog carrière verschillende samenwerkingen aangeboden gekregen. Ik ben maar op één samenwerking ingegaan. Voor de rest had ik helaas geen tijd. Ik hoop dat ik hier in de toekomst meer ruimte voor kan creëren in mijn leven. Bloggen/schrijven is en blijft mijn passie.

Leuke feitjes op een rij

Op een blogverjaardag mogen de leuke feitjes natuurlijk niet ontbreken:

Het is erg leuk om deze feiten en cijfers zelf terug te zien. Het valt me op dat de persoonlijke artikelen het meeste gelezen worden. Het zijn de artikelen die het persoonlijke tintje aan mijn blog geven. Van de andere kant vind ik het soms heerlijk om een luchtig artikel te schrijven. En ik denk dat die afwisseling belangrijk is.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blog. Ik ga nog even een stukje taart eten om deze mijlpaal te vieren. Fijne maandag!

Liefs,
Michelle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.