Persoonlijk

Mijn doelen voor 2019

2018 was een jaar om nooit te vergeten. Het was zo’n bewogen jaar dat 2019 sowieso een rustiger jaar zal worden. Toch heb ik weer een aantal doelen voor mezelf uitgewerkt. Maar zoals elk jaar kijk ik eerst terug op de doelen van vorig jaar. Heb ik ze behaald?

Doelen 2018

20 boeken lezen – Door de onverwachte bruiloft en zwangerschap heb ik minder gelezen dan ik zou willen. Ik heb in totaal 12 boeken gelezen. Wat ik van deze boeken vond, kun je teruglezen in dit en dit artikel.

Leren mediteren – Dit doel is me door de drukte helemaal ontgaan (hoe ironisch…). Ik heb in het begin van de zwangerschap wel regelmatig yoga gedaan. Dit was erg fijn en ontspannend.

Fit voor de zomer – Tja, dit is niet gelukt. Ik weet dat er vrouwen zijn die tijdens de zwangerschap blijven sporten. Maar in de eerste weken had ik al geen puf meer. Mijn lichaam was tijdelijk met iets belangrijkers bezig dus dit doel heb ik losgelaten. Fit worden zou na de bevalling wel weer komen.

Een huishoudelijke hulp inhuren – Dit is nog steeds niet geregeld. Ik wil het heel graag maar ik vind het ook erg lastig om iemand te vinden. Je haalt toch een vreemde in huis. Het liefst zou ik iemand vinden die we (indirect) kennen.

Tweede oorbel-gaatje laten schieten – Wel gedaan maar met een minder goed resultaat. Ik heb de gaatjes laten schieten. Echter, na drie weken zijn ze allebei gaan ontsteken. Omdat mijn oorlellen dik werden, heb ik de oorbellen eruit gehaald. Toen de ontstekingen weg waren, waren de gaatjes ook weer dicht gegroeid. Ik ben er nog niet over uit of ik ze nog een keer wil laten schieten.

Een 5K en 10K hardloopwedstrijd lopen – Niet behaald. Dit heb ik bij het doel ‘Fit voor de zomer’ al uitgelegd. Ik ben vroeg in de zwangerschap gestopt met sporten. Alleen wandelen ging nog enigszins. Hardlopen zat er dus niet in helaas.

Vaker nieuwe recepten uitproberen – Dit doel heb ik wel behaald. Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit. Uit allerlei kookboeken en magazines. Binnenkort ga ik ook weer meer recepten delen op mijn blog.

Meer tijd voor mezelf inplannen – Na de bruiloft en vooral tijdens de laatste weken voor de bevalling heb ik veel ‘me time‘ gehad. Ik ben naar The Spa in Maastricht geweest, heb meerdere boeken gelezen en ik heb zelfs een puzzel van 1000 stukjes gelegd. Nu Linn geboren is, is het opnieuw zoeken naar een ritme. Linn komt natuurlijk op de eerste plaats. Maar ook ik zal af en toe een beetje tijd voor mezelf nodig hebben.

In huis een plekje creëren voor mezelf – Aan het begin van 2018 had ik dit doel al gerealiseerd. Ik had een leuk plekje ingericht met een bureau en mijn spulletjes in de kamer naast onze slaapkamer. Maar toen ik zwanger bleek te zijn, werd deze kamer de babykamer. Mijn spullen zijn nu naar de zolder verhuisd en mijn plekje moet daar opnieuw vorm krijgen.

Doelen 2019

15 boeken lezen – Ik heb elk jaar een ‘te-lezen-boeken-challenge’. Het aantal is wel naar beneden bijgesteld want vorig jaar heb ik het niet gehaald.

Een huis kopen – Al sinds augustus 2017 zijn wij op zoek naar een koopwoning. Vorig jaar bereikte de gekte op de huizenmarkt zijn hoogtepunt. De prijzen waren torenhoog (nog steeds trouwens) en je moest vrijwel altijd meer bieden dan de vraagprijs. Ik hoop dat deze gekte dit jaar wat minder wordt en wij eindelijk ons droomhuis kunnen kopen.

Een nieuwe blog-samenwerking – In 2018 ben ik voor het eerst een samenwerking aangegaan voor mijn blog. Ik vond dit erg leuk om te doen. Een aantal verzoeken voor een samenwerking heb ik moeten afslaan omdat ik geen tijd had en zwanger was. Hopelijk komt er dit jaar wel weer een leuke samenwerking tot stand.

Twee keer per week sporten – Ik denk dat ik in mijn handjes mag klappen als ik dit doel voor elkaar krijg nu de kleine er is. Over vier weken moet ik weer aan het werk en blijft er nog maar weinig vrije tijd over. Toch wil ik op regelmatige basis sporten. Deze week ga ik voor het eerst sinds de bevalling weer naar de sportschool.

Welke doelen stel jij jezelf dit jaar?

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.