pindakaas
Uncategorized

Mijn favoriete recepten met pindakaas

Vandaag is het nationale pindakaasdag! Vroeger lustte ik het niet, maar tegenwoordig ben ik er dol op! En ik gebruik het in veel gerechten. Om pindakaas vandaag in het zonnetje te zetten, deel ik de recepten met pindakaas die ik het vaakst maak.

Pindasaus

Als we nasi of gado gado eten, maak ik de pindasaus altijd zelf. Het recept is van Puur Suzanne. En echt simpel en lekker. Overigens is het een recept zonder kokosmelk. Mij bevalt deze variant zelfs beter. Ik maak 2 of 3 keer onderstaand recept en vries een deel in. Dan hoef ik de keren daarna de saus maar te ontdooien en op te warmen. En dat scheelt weer tijd.

Ingrediënten:

  • 5 flinke eetlepels 100% naturel pindakaas
  • 1 kleine ui, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • theelepel sambal
  • 200 ml water
  • (sesam) olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Doe wat olie in een steelpan en fruit hierin de ui aan. En voeg daarna de knoflook toe. Bak dit even kort aan.
  2. Voeg nu de eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui en de knoflook.
  3. Voeg nu langzaam het water toe.
  4. Verwarm het geheel al roerend op laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
  5. Voeg nu de ketjap manis samen met de sambal toe. Meng het nogmaals goed door elkaar. En verwarm het nog heel even.

Chocolade banaan smoothie met pindakaas

Een redelijk nieuw recept dat ik regelmatig als ontbijt maak. Na dit ontbijt heb je garandeert de hele ochtend geen honger meer.

Ingrediënten:

  • 30 gram havermout
  • 1 banaan
  • 250 ml melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • 10-15 gram chocolade eiwitpoeder (of cacao als je geen eiwitpoeder gebruikt)

Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat er geen stukjes meer in zitten. Schenk de smoothie in een groot glas of een shakebeker.

Havermoutpap met banaan en pindakaas

Dit recept heb je misschien al vaker langs zien komen op mijn blog. Onder andere in 3x havermoutpap. Maar dit recept mag niet ontbreken in dit rijtje.

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 banaan
  • Beetje kaneel
  • 1 eetlepel 100% pindakaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de havermout op laag vuur in de melk. Voeg een beetje kaneel toe.
  2. Snijd de banaan in kleine stukjes en doe in een kom.
  3. Als de havermoutpap wat is ingedikt dan is ie klaar. Schenk de havermoutpap in de kom met de banaan.
  4. Voeg de pindakaas toe en roer goed door elkaar.

Wat is jouw favoriete recept met pindakaas?

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.