NETFLIX: 13 Reasons Why

De serie 13 Reasons Why is een spiksplinternieuwe Netflix productie. En omdat deze serie me zo geraakt heeft, wil ik er een aparte blogpost aan wijden. Het gelijknamige boek van auteur Jay Asher las ik al in 2011. En begin dit jaar hoorde ik dat er een serie was gemaakt van het boek. De dag dat de serie op Netflix verscheen, heb ik dan ook meteen een aflevering gekeken. En nog een. En nog een…

In één week had ik alle 13 afleveringen (van ongeveer 55-60 minuten per aflevering) gezien. Ja, toch nog een week want ik moest werken en er stonden meerdere afspraken op de planning. Maar als het aan mij had gelegen, was ik thuis gebleven om alle afleveringen achter elkaar te kijken.

13 Reasons Why is een tienerdrama-serie en gaat over Hanna Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. Voor haar dood nam ze zeven cassettebandjes op waarop ze vertelt waarom ze besloten heeft zelfmoord te plegen. Deze cassettebandjes stuurt ze naar de mensen die haar gekwetst hebben.

In deze serie komen allerlei heftige onderwerpen aan bod die vaak een taboe zijn. En die gaan je niet in de koude kleren zitten. Bij een aantal afleveringen wordt vooraf zelfs een waarschuwing gegeven. De – voor mij onbekende – cast heeft een levensecht verhaal neergezet. Ik leefde volledig mee met alle personages. Nu, een week nadat ik de laatste aflevering heb gezien, gaat het verhaal nog steeds door mijn hoofd.

Een aanrader als je graag drama-series kijkt. Maar houdt de tissues bij de hand.

Liefs,
Michelle

Tagged , ,

2 gedachten over “NETFLIX: 13 Reasons Why

  1. Serie in 1 nacht uitgekeken! vond hem in een woord geweldig

    1. Ja, is echt een goede serie met naar mijn mening een heel belangrijke boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: