Persoonlijk

Nieuw jaar, nieuwe persoonlijke doelen

De kerstdecoraties liggen weer in de kast en we zijn al bijna halverwege de tweede week van januari. Het is dus tijd voor een terugblik op de doelen van 2017 (en of ik deze gehaald heb). En natuurlijk een lijstje van de doelen voor het nieuwe jaar.

Mijn doelen van 2017 waren:

17 boeken lezen – Check! Ik las in totaal zelfs 21 boeken.

Een verre reis maken – Yes, dit doel is behaald. Ik ben in mei/juni naar Australië geweest. Maar dat wist ik natuurlijk al toen ik dit doel op mijn lijstje schreef. Toch leuk om weer een doel te kunnen afstrepen.

Vaker nieuwe recepten uitproberen – Dit doel heb ik helaas niet behaald. Het is wel door mijn gedachten gegaan, maar ik was vergeten dat ik het als doel voor 2017 had opgeschreven (oeps..). Ik denk dat ik dit doel verplaats naar 2018.

Voor het eerst op wintersportvakantie gaan – Behaald! En dit jaar ga ik weer 🙂

Meer tijd buiten doorbrengen – Hier ben ik echt bewust mee bezig geweest. Ik ga veel meer naar buiten. Op het werk zou het wat meer kunnen maar eenmaal thuis maak ik elke middag/avond wel even een ommetje. In 2018 wil ik dit ook gewoon blijven doen.

Vaker met de katten spelen – Mwoa, half behaald. Ik heb meer met ze gespeeld maar het kan beter.

Mijn eigen boek schrijven – Dat dit doel niet behaald is, daar baal ik nog wel het meeste van. Alles zit in mijn hoofd, het komt alleen niet tot woorden op papier. En de laatste tijd lukte me dat al helemaal niet zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel. Wel ben ik lid geworden van het online platform writers:community. Ik heb vorig jaar al een aantal ‘lessen’ bekeken maar ik heb nog niet de rust gehad om me hier echt in te verdiepen. Zodra dit wel het geval is, zal ik een artikel schrijven met mijn ervaringen.

Een grote schoonmaak en opruiming houden – Uhm…als je het woord ‘grote’ weg laat is het doel behaald. Ik ben geen liefhebber van poetsen maar het afgelopen jaar ben ik er wel meer mee bezig geweest. Dus dat is al positief. Nu moet ik zeggen dat de badkamer wel echt een grote beurt heeft gehad en ik heb veel opgeruimd overal in huis.

Een nieuwe camera kopen – Ja hoor, ik heb een nieuwe camera gekocht. En hier ben ik zo blij mee! Ik zal er nog een blogartikel aan wijden.

De leeftijd van 30 jaar bereiken – Geen doel maar deze mijlpaal heb ik behaald. Het voelt nog vreemd om tegen iemand te zeggen dat ik nu dertig ben. Ik voel me namelijk nog steeds een twintiger.

 

In het jaar 2018 wil ik de volgende doelen behalen:

20 boeken lezen – Vorig jaar was een goed leesjaar en ondanks dat lezen de laatste tijd wat moeilijk gaat hoop ik dit aantal toch te halen.

Leren mediteren – Hopelijk helpt dit om meer rust te creëren in mijn hoofd.

Fit voor de zomer – Door de stress de afgelopen maanden ben ik weer wat bijgekomen. Ik wil geen specifiek afvaldoel stellen maar gezonder eten en me lekkerder in mijn vel voelen.

Een huishoudelijke hulp inhuren – Iets waar ik al langer over denk maar ik weet niet zo goed hoe ik iemand kan vinden. Het voelt raar om een totale vreemde in mijn huis te laten rondlopen als ik er niet ben. Heeft iemand tips of ervaringen?

Tweede oorbel-gaatje laten schieten – Tja, geen idee waarom ik dit nu graag wil. Ik denk er al jaren over. Maar misschien is het nu tijd om het ook echt te doen.

Een 5K en 10K hardloopwedstrijd lopen – Ik ben inmiddels alweer bijna zes maanden blessurevrij aan het hardlopen (en daar ben ik blij mee). Maar het voelt op dit moment zo doelloos. In 2018 wil ik hier dus een aantal doelen aan koppelen. Hierover zal ik binnenkort in een apart blogartikel meer vertellen.

Vaker nieuwe recepten uitproberen – Dit doel heb ik van 2017 naar 2018 geschoven. Dit jaar wil ik het ook echt tot uitvoering brengen.

Meer tijd voor mezelf inplannen – Na mijn persoonlijke artikel op 1 januari heeft dit denk ik geen uitleg meer nodig.

In huis een plekje creëren voor mezelf – Tijdens mijn kerstverlof heb ik over van alles nagedacht. Eén van de dingen die ik me realiseerde, was dat ik een eigen plekje miste in mijn huis. In principe is het hele huis mijn eigen plek. Maar ik had geen vaste plek om bijvoorbeeld te bloggen. Steeds sleepte ik mijn laptop en notitieboekjes van hot naar her. Meestal zat ik aan de eettafel. Maar voor het avondeten moest ik alles weer verplaatsen. Niet handig. En dit zorgde voor onrust in mijn hoofd. Ik ben inmiddels al naar de Ikea geweest en heb een leuk bureau gekocht. Mijn eigen plekje moet nog een beetje aangekleed worden, maar het voelt nu al goed.

Wat zijn jouw doelen voor het nieuwe jaar?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.