omeletwrap carpaccio
Lunch Recepten

Omeletwrap carpaccio

Na het succes van de omeletwrap caprese bedacht ik een nieuwe variant: de omeletwrap carpaccio. Een omeletwrap is een omelet die je belegt met lekkere ingrediënten en daarna oprolt of dichtvouwt zoals een wrap. Ik eet zelf nauwelijks vlees maar mijn man wel dus dit recept heb ik speciaal voor hem gemaakt. En ik denk dat jullie het ook kunnen waarderen.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 eieren
  • 50 gram rundercarpaccio
  • 1 eetlepel mayonaise of fritessaus
  • 1 theelepel groene pesto
  • Handvol rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 10 gram Parmezaanse kaas (vlokken)
  • Olijfolie voor het bakken
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met peper en zout en bak er een omelet van. Laat de omelet daarna afkoelen op een bord. Ik dep ook altijd met keukenpapier het te veel aan vet weg op de omelet. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Ze mogen een beetje bruin kleuren. Let op want dit kan snel gaan.
  3. Meng de mayonaise of fritessaus met de pesto.
  4. Nu kun je beginnen met beleggen. Smeer een dun laagje pestomayonaise op de afgekoelde omelet. Leg hierop de plakjes carpaccio. Verdeel daarna de rucola erover. Strooi als laatste de pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de omelet.
  5. Vervolgens rol je de omelet op als een wrap. Snijd de rol daarna doormidden en steek in beide helften een kleine satéprikker (dan valt ie niet uit elkaar tijdens het opdienen).
  6. Smakelijk eten!

Deze omeletwrap carpaccio is een lekkere lunch en vrij snel gemaakt. Je kunt het ook als avondeten maken maar dan zou ik er een salade bij maken.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.