Leuk om te lezen Lunch Recepten

PARTY FOOD | Paasbrunch

IMG_6951

Afgelopen weekend was het Pasen. Eerste Paasdag ben ik gaan ontbijten/brunchen en dineren bij vrienden en familie. Maar Tweede Paasdag stond ik met mijn huisgenootje in de keuken om een Paasbrunch bij ons thuis te verzorgen. En dat was zeer geslaagd!

PAPRIKA SOEP

FullSizeRender

We zijn de brunch gestart met een heerlijke soep. Deze heeft mijn huisgenootje gemaakt. Het recept komt van een collega van haar en ik heb het recept helaas niet opgeschreven. Maar er zaten 8 hele rode paprika’s in en het was een beetje pittig. Gegarneerd met pesto, crème fraîche, gerookte zalm, basilicum en geraspte kaas.

MUFFINS VAN BROOD MET SPEK EN EI (ALLERHANDE)

FullSizeRender

Dit is een heel gemakkelijk en erg leuk gepresenteerd gerecht. Uit het recepten boekje van de AH (Allerhande april 2015). Het enige dat je nodig heb is brood zonder korst, plakjes spek en eieren. Het brood besmeer je met wat gesmolten boter voordat je het in een holte van een muffin blik duwt. Je maakt een soort van brood nestjes. Aan de binnenkant van elk brood nestje leg je een plak spek tegen de zijkant. Vervolgens gaan de eieren erin. Ik bestrooide ze nog met wat versgemalen peper. Zet in de oven (175 graden) tot dat het eiwit gestold is. Eet smakelijk!

ASPERGETAART

IMG_6937

We wilden met brunch ook een hartige taart serveren. Het asperge seizoen gaat bijna weer van start dus een taart met asperges leek ons wel lekker. Na een zoektocht op Google vonden we dit recept. Ook niet moeilijk om te maken en echt heerlijk. Wat heb je nodig? Een bosje asperges, bladerdeeg, ricotta, Provençaalse kruiden, geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout. Het bladerdeeg bak je eerst blind (dat betekent zonder vulling erop maar met bakbonen) voor ongeveer 10 minuten op 180 graden. Daarna maak je een mengsel van de ricotta, de kruiden, olijfolie, peper en zout. Smeer dit mengsel vervolgens op het afgekoelde bladerdeeg. Daarop gaan dan de gekookte asperges. En als laatste de geraspte kaas erover. Nog 15 minuten in de oven en het is klaar 🙂

SALADE MET AVOCADO EN GARNALEN (ALLERHANDE)

IMG_6939

Ook dit recept komt uit de Allerhande. Alleen hebben we de quinoa weggelaten. De salade bestaat uit ijsbergsla, komkommer, tuinerwten, avocado, garnalen en een dressing van mayonaise, ansjovisfilets, citroensap, bieslook, basilicum, peper en zout. Om het gezonder te maken zou de mayonaise vervangen kunnen worden. Echt een heerlijke salade die ik zeker vaker ga maken!

FRUITSALADE

FullSizeRender

Heel simpel, lekker en gezond. Snijdt allerlei fruit naar keuze in kleine stukjes. Ik koos voor ananas, meloen, aardbeien, mango en blauwe bessen.

KOKOS-YOGHURT TAART MET MANGO (ALLERHANDE)

IMG_6947

Een toetje mag natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Ik wilde een nieuw recept proberen en bij dit recept (ook uit de Allerhande) kreeg ik een echt lente gevoel. De taart bestaat uit drie lagen. De bodem is van gemalen Nizza koekjes en kokosolie gemaakt (en kort gebakken in de oven). Daarop liggen plakjes verse mango. Vervolgens een laag kokos yoghurt met gelatine. En de bovenste laag is gepureerde mango met crème fraîche en gelatine. Gegarneerd met nog een verse mango in plakjes en geraspte limoen. Tadaaa, is het geen plaatje! 🙂

Wat hebben jullie met Pasen gemaakt?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.