Avondeten Recepten

Pasta met feta, tomaat en zalmfilet

Het maken van de saus voor deze pasta met feta was onlangs een hele hype op Instagram. De basis van de saus is namelijk een blok feta kaas. Ik had er eerst mijn twijfels bij. Maar ik heb het uitgeprobeerd en heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. Als extra groente heb ik courgette toegevoegd. En ik gebruik geen zout omdat feta al erg zout is. Het resultaat is voor herhaling vatbaar, dus hier komt het recept.

Ingrediënten (voor twee grote porties):

  • 150 gram pasta (ik gebruik vaak deze volkoren penne)
  • 200 gram feta kaas
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette kleine stukjes.
  4. Leg de feta in een ruime ovenschaal. Verdeel de cherrytomaatjes en de stukjes courgette hieromheen. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en Italiaanse kruiden. Ze de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Bak ondertussen de zalmfilet in een pan gaar.
  6. Na 15 minuten kijk je of de groenten in de oven gaar zijn en of de feta zacht is geworden. Is dit niet het geval dat laat je het wat langer staan. Het kan namelijk per oven verschillen. Zijn de groenten gaar en is de feta zacht? Dan haal je de ovenschaal uit de oven.
  7. Voeg de gekookte pasta toe en roer het geheel goed door elkaar. Alles wordt nu bedekt met een heerlijk laagje feta. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en serveer met de gebakken zalmfilet.

Het is geen voedzame pasta maar voor af en toe kan deze pasta met feta best. Genieten is ook belangrijk ;-). Probeer trouwens ook eens de ovenschotel met pasta en broccoli.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.