PROJECT: Personal training VHealth | Evaluatie

logo_vhealth1

Het is een aantal maanden erg stil geweest over dit onderwerp op mijn blog…

De reden hiervoor is heel simpel: er viel niks te zeggen omdat er vrijwel geen progressie was. Omdat ik dit project voor 6 maanden ben aangegaan en die periode halverwege juli is afgelopen, wil ik jullie wel nog vertellen over mijn algehele ervaring.

TRAINING:
Ik merk echt dat ik sterker ben geworden in een half jaar tijd. De eerste trainingen gebruikten we bijvoorbeeld geen gewichten. We moesten eerst een goede houding aanleren bij elke oefening. Daarna kwamen er langzaam gewichten bij. In eerste instantie was dat heel zwaar. Maar mijn lichaam werd sterker en ik kon steeds zwaardere gewichten pakken. De ‘deadlift’ kon ik uiteindelijk met 52,5 kg! Wat dat betreft ben ik heel trots op mezelf. Ik heb dan in feite geen spiermassa erbij gekregen volgens de meting, maar de spieren die ik heb zijn sterker geworden en meer zichtbaar (vooral mijn bovenarmen, schouders en bovenrug).

VOEDING:
De voedingsschema’s kon ik in het begin nog wel een beetje volgen, maar al gauw niet meer. De schema’s passen voor mijn gevoel niet bij me en ik ging dan ook finaal over de schreef de afgelopen maanden. Ik was wat voeding betreft even helemaal de kluts kwijt. En dat is dan ook de reden dat er geen progressie heeft plaatsgevonden. Want voeding is een belangrijk onderdeel, zo niet het belangrijkste onderdeel als je wilt afvallen. Ik ben me er ook heel bewust van dat dit mijn grote struikelblok is geweest.

Desondanks wil ik wel alle positieve veranderingen benoemen:

  • Ik ben sterker geworden
  • Mijn spieren zijn meer zichtbaar
  • Mijn lichaamsvorm is veranderd door de krachttraining
  • Mijn houding is duidelijk verbeterd (rechter, stabieler)
  • Ik ben me meer bewust van mijn valkuilen en verbeterpunten
  • Ik weet dat ik meer kan dan dat ik dacht (ik ben meerdere malen over mijn grenzen gegaan en dat voelde goed!)

Hoewel dit project officieel tot een einde is gekomen, stop ik natuurlijk niet met sporten. Ik heb zo’n plezier gehad in het trainen afgelopen half jaar dat ik er gewoon mee door ga. Het volgende project waar ik me op ga richten is mijn voeding. Ik wil het even helemaal anders gaan aanpakken. Hierover later meer 🙂

Liefs,
Michelle

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: