Tussendoortjes Voeding

RECEPT | Brownies met Likeur 43

Ruim een week geleden had ik een gezellige ‘zondag bakdag’ gepland met een vriendin. Van tevoren hadden we al besproken dat we verschillende recepten wilden uitproberen met Likeur 43 erin. Likeur 43 is namelijk hét drankje dat we altijd samen drinken. Dit recept voor brownies is één van de recepten die we gemaakt hebben en is afkomstig van de website van Likeur 43. De brownies zijn zo ontzettend lekker geworden dat ik het recept gewoon met je moet delen. De buitenkant heeft een lekkere bite en de binnenkant van de brownie is nog een beetje klef. Precies zoals een brownie hoort te zijn!

Ingrediënten:

150 gram pure chocolade
200 gram basterdsuiker
110 gram gesmolten (ongezouten) roomboter
1 eetlepel vanille extract
2 grote eieren
150 gram bloem
Stukjes hazelnoot
40 ml Likeur 43

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een rechthoekig of vierkant bakblik mat bakpapier of vet het bakblik in en bestrooi met een beetje bloem.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Klop – terwijl de chocolade aan het smelten is – de eieren samen met de suiker en het vanille extract.
  4. Voeg langzaam de afgekoelde gesmolten boter toe aan het eiermengsel.
  5. Spatel daar vervolgens de bloem, de (afgekoelde) chocolade, de noten en de Likeur 43 doorheen.
  6. Schenk het mengsel in het bakblik en bak de brownies gedurende 25 tot 30 minuten.
  7. Laat daarna afkoelen en snijdt in kleine stukken.

De hazelnoten zijn gemakkelijk te vervangen door andere noten. Serveer de brownies met wat poedersuiker. Enjoy!

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.