Bakrecepten Recepten Tussendoortjes

Chocolade-pindakaas muffins

November is Peanut Butter Lovers month. Een goede reden voor mij als pindakaas-lover om een recept met je te delen waarin pindakaas verwerkt is. Deze chocolade-pindakaas muffins vond ik op de website van Charlie’s Kitchen. Ze zagen er zo lekker uit dat ik ze wel zelf moest proberen. Zo lekker als ze eruit zien, zijn ze ook. Niet te zoet en een beetje klef. Snickers in een muffin maar dan wat minder ongezond.

Ingrediënten (voor 4 grote muffins):

  • 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml (ongezoete) amandelmelk
  • 2 el cacao
  • 125 gram havermout of meel
  • 2 a 3 el honing (meer als je van zoet houdt)
  • 1 snufje zout
  • 2 el pinda’s
  • 4 tl pindakaas
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kokosvet

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de banaan, melk, havermout, bakpoeder, eieren en zout.
  3. Als dit een glad mengsel is voeg je de cacao, honing en kokosvet toe.
  4. Goed mixen tot het een glad beslag is.
  5. Vet de muffinvormpjes een beetje in, zodat de muffins straks niet blijven plakken.
  6. Schep 1 el beslag in elk vormpje, doe daar bovenop 1 tl pindakaas en sluit weer af met het beslag.
  7. Strooi er als laatste wat pinda’s overheen.
  8. Bak de muffins in 25 à 30 minuten gaar. Enjoy!

Heb net als ik in de namiddag of avond zin in zoete trek en wil je iets nemen dat niet te ongezond is? Dan zijn deze chocolade-pindakaas muffins een aanrader. Deze gepofte-granenblokjes met pindakaas zijn trouwens ook erg lekker en eenvoudig om te maken.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.