Leuk om te lezen Lunch Recepten

RECEPT | Citroen ricotta taart

Morgen is het Pasen! En ik kreeg vanochtend ineens ontzettend veel zin om te bakken. Ik vond in de koelkast nog wat ricotta en toetste op google ’taart’ en ‘ricotta’ in. Toen kwam dit recept naar voren voor citroen ricotta taart. Het recept is van Francesca Kookt. Alle andere ingrediënten had ik blijkbaar ook gewoon in huis dus ik ging aan de slag. Het resultaat is deze lekkere frisse taart. Doordat ik een grotere bakvorm heb gebruikt, is de taart iets bruiner geworden dan de bedoeling was. De binnenkant moet eigenlijk nog een beetje klef zijn. Maar de smaak van deze citroen ricotta taart is hoe dan ook heerlijk.

Ingrediënten

180 gram boter, op kamertemperatuur
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 gram ricotta
rasp van 1 citroen
2 tl bakpoeder
snufje zout
180 gram amandelmeel
poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Gebruik hier een mixer voor.
  3. Klop nu één voor één de eieren erdoor.
  4. Roer daarna eerst de ricotta los en klop deze samen met de citroenrasp door het mengsel.
  5. Roer het bakpoeder, zout en amandelmeel door elkaar en meng daarna door de natte ingrediënten.
  6. Vet een taartvorm van 25 cm in en schep het beslag in de vorm.
  7. Bak de taart 30 minuten in de oven totdat de kern net gaar is, haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Bestrooi naar smaak met poedersuiker voor het serveren.

En nu smullen maar 🙂 Fijne Paasdagen toegewenst!

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “RECEPT | Citroen ricotta taart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.